Diákolimpia

2024.02.15. 11:42

Kispályás fociban a Vörösmartysok a legjobbak

Nagyszerű játékkal és két győzelemmel megnyerte a IV. korcsoportos fiú kispályás labdarúgó Diákolimpia Kovács Ferenc mesteredző, a Videoton FC örökös tiszteletbeli elnökének emlékére szervezett városi bajnokságát.

Szabó Róbert

Nagy volt a küzdelem a pályán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bajnokságra nyolc iskola – a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium, a Comenius Általános Iskola, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Szent Imre Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola és a Vasvári Pál Általános iskola, utóbbi kettővel – kilenc csapata nevezett, amelyeket három darab három fős csoportba sorsoltak. A hármasokból az első két helyezett jutott tovább a legjobb hat közé, akik aztán egymással küzdhettek meg azért, hogy bekerüljenek a legjobb háromba. A megmérettetés végső, február 14-én szerdán rendezett fináléjába a Tóvárosi és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint a Teleki Blanka Gimnázium jutott be. A három iskola körmérkőzéses rendszerben – 2x15 perces félidőkkel – küzdött meg az aranyért a Fehérvár FC fedett műfüves csarnokában.

Az első összecsapáson a Vörösmartys fiúk néztek farkasszemet a Tóvárosi Általános Iskolásokkal. Jó iramban kezdődött a találkozó, a vezetést a Vörösmartysok tudták megszerezni, de egy óriási bombával hamar egyenlítettek a Tóvárosiak. Ezután az előbbi csapat tudott jobban felpörögni, amely végül még két gólt berámolt ellenfele kapujába, így győzelemmel kezdte a délutánt.

A második mérkőzésen aztán már a végső győzelem bebiztosításáért lépett pályára a Vörösmarty, hiszen ha nyernek a Teleki ellen, akkor már biztos, hogy megszerzi az aranyérmet. Az első pár percben lefocizták ellenfelüket, meg is szerezték a vezetést, de ezután nagyot fordult a játék képe, és a Kiss Krisztián vezette Telekisek fölénybe kerültek. A szerencse azonban nem volt velük, vagy a kapus, vagy a kapufa hárította a próbálkozásaikat, a Slett Csaba vezette Vörösmartysok pedig az első adandó alkalommal megduplázták előnyüket és 2-0-ra megnyerték a találkozót, így biztosították bajnoki címüket.

A második, harmadik helyért aztán még megmérkőzött egymással a Teleki Blanka Gimnázium és a Tóvárosi Általános Iskola, amely egy igazán gólgazdag, 8-3-as összecsapást hozott, amelynek a végén az Oláh Attila által felkészített Tóvárosiak örülhettek.

Igazi élmény volt a mérkőzések utáni díjátadó a fiatalok számára, hiszen az érmeket a Videoton FC legendás támadója, Szabó József adta át nekik.

A végső győzelemnek a Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata örülhetett
Fotó: Szabó Róbert / Fejér Megyei Hírlap

A kispályás labdarúgó Diákolimpia Fejér vármegyei döntőjébe a győzelmének köszönhetően a Slett Csaba vezette Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata jutott tovább.

Diákolimpia
IV. korcsoport, kispályás labdarúgás, hármas döntő

Vörösmarty Mihály Általános Iskola – Tóvárosi Általános Iskola 3-1

Vörösmarty Mihály Általános Iskola – Teleki Blanka Gimnázium 2-0

Tóvárosi Általános Iskola – Teleki Blanka Gimnázium 8-3

A bajnokág végeredménye:

1. Vörösmarty Mihály Általános Iskola (felkészítő: Slett Csaba)
2. Tóvárosi Általános Iskola (felkészítő: Oláh Attila)
3. Teleki Blanka Gimnázium (felkészítő: Kiss Krisztián)
4. Comenius Általános Iskola (felkészítő: Pálfi Ádám)
5. Ciszterci Szent István Gimnázium (felkészítő: Filó Zsolt)
6. Szent Imre Általános Iskola (felkészítő: Tóth Péter)
7. Felsővárosi Általános Iskola (felkészítő: Duduka Ingrid)
8. Vasvári Pál Általános Iskola (felkészítő: Sénig-Molnár Judit)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában