Vigyázat, építési terület!

2024.02.01. 17:41

Jelentősen átalakulhat jövőre az Alba FKC

A K&H női kézilabda Liga bajnoki küzdelmei féltávnál járnak, a tizenharmadik fordulót követően az Alba Fehérvár KC csapatának vezetősége sajtótájékoztatón értékelte az őszi szezont, valamint a jövőt illetően jelentős játékosmozgásról számolt be a klub.

Káldor András

Utasi Linda a következő idényben is az Albában szórhatja a gólokat

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A tabellán jelenleg a 7. helyen tanyázik a fehérvári gárda, ez a pozíció tökéletesen megegyezik az előző bajnokság zárása utáni helyezésükkel. A nyár folyamán Kisvárdára távozó Józsa Krisztián helyére ambiciózus szakember, Horváth Roland érkezett, akinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen a fiatalokkal teletűzdelt csapatból sokan még igencsak pályájuk elején járnak. Mindenesetre rövid idő alatt olyan összetételű együttest hozott össze, hogy ez eredményességben utolérte a tavalyi csapat által elérteket, amely ráadásul hosszú évek óta a legjobb volt az egyesület életében

- Jó esélyt láttam arra, hogy ebből a garnitúrából egy jó kis csapatot lehet faragni, ez négy hónap alatt össze is jött. Borzasztóan fiatal a társaság, amely egy döntésem alapján még fiatalabbá vált, de ezt egyáltalán nem bántam meg. (Katarina Sztosicsot küldte el a szakember. – a szerk.). Tehetségesek és ügyesek ezek a lányok, bár rengeteget kell még fejlődniük, és bizonyos szituációkban védekezésben és támadásban egyaránt sokat kell formálódniuk, de biztos vagyok abban, hogy az idővel ez a javunkra válik. Sajnálatos módon Besszer Borbála megsérült, és elég rendesen felborult a háztartásunk, neki kellett állnunk mindent átszervezni. Érkezett Szabó Kitti, akivel korában úgy terveztem, hogy majd Besszerrel ketten fogják majd megoldani a feladatot, de rögtön a mélyvízbe kellett dobni, ám szerencsére bizonyított. Még előrébb állhatnánk a tabellán, lehetne 11 pontunk, mert a DKKA és a Békéscsaba elleni vereség az én saram volt. – tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Azt azonban nehezményezte Horváth Roland, hogy a vár, amelyet felépített igencsak düledezni kezdene, ha nem lépne az egyesület időben, mivel az eddig bizonyító ifjakat rendre megkörnyékezik, és jobb ajánlattal elcsábítják más csapatok.  

- Idejekorán rendezzük a sorokat, nem várunk nyárig. Abban bízom, hogy akik érkeznek, azok minőséget is tudnak hozni. Idő kell ismételten ahhoz, hogy összerakjuk majd a csapatot.- tette hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két kapus Tóth Nikolett és Kubina Molli a szezon végén távoznak, ahogy majd Besszere sem számíthatnak felépülése után, mert máshol képzeli el a folytatást, és kérdéses a szintén elvágyódó Afentaler Sára jövője is. Viszont három idényt követően továbbra az Albát erősíti az ukrán válogatott, és a vb-t megjárt Tamara Szmbatjan, valamint hosszabbított a saját nevelésű Utasi Linda. Visszatér nyáron Budaörsről az ugyancsak ezer szállal a klubhoz kötődő Szabó-Májer Krisztina, és Dunaújvárosból érkezhet a portugál átlövő, Débora Solange Costa Moreno.
- Döntő volt számomra Horváth Roland személye, aki szerintem még ennél is többet ki tud majd belőlem hozni. Végre stabil kezdő játékosa lettem a csapatnak, és eljutottam odáig, hogy egy bizonyos szintet mindig el tudok érni. – fogalmazott Utasi Linda.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában