NB II

2024.02.18. 19:18

Hiába a korai vezetés (galéria)

A Merkantil Bank Liga NB II 21. fordulójának rangadóján, a tabellaszomszédok összecsapásán már az első félidőben dönthetett volna az AFC Csákvár, ám a Soroksár SC fordítani tudott, és elvitte a pontokat.

Káldor András

Ádáz csata végén a sárgában játszó Soroksár SC örülhetett

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár – Soroksár 1-2 SC 1-2 (1-1)

Csákvár, 200 néző
Vezette: Hanyecz Bence (Király Zsolt, Vrbovszki Pál)
AFC Csákvár: Zelizi – Murka, Babós, Karacs, Baracskai – Farkas A. (Ominger G., 59.), Mészáros D., Gazdag (Szakály D., 59.) – Tamás N. (Juhász L., 46., Szalai P., 72.), Nagy Z., Fejős (Dusinszki, 46.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Soroksár SC: Mergl – Kaján, Kékesi, Chyreme, Vági (Vincze Á, 62.) – Tóth A., Vass Á. – Köböl (Hajdú, 77.), Korozmán (Varga I., 84.), Varga Z. (Borbély, 84.) – Dragóner F. (Lovrencsics B., 62.) Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gól: Fejős (1.), ill. Varga Z. (38.), Korozmán (55.)

A házigazdáknál Karacs Dániel letöltötte eltiltását, ezúttal azonban Simon Andrásra nem számíthatott hasonló ok miatt Tóth Balázs vezetőedző. A héten érkező Ominger Gergő, akit Puskás Akadémia FC a szezon végéig adott kölcsön, viszont ott ült a kispadon, és bevetésre várt. A 21 éves középpályás 2021-23 között 50 mérkőzésen erősített korábban a sárga-kékeket, úgyhogy egyáltalán nem volt számára ismeretlen a közeg.
Mindössze 58. másodperc telt el, amikor a Csákvár megszerezte a vezetést. Murka Benedek jobb oldali beadását Nagy Zoárd elől megcsúsztatta Say Shadirac Chyreme, ám az érkező Fejős Áronhoz került a labda, aki 3 méterről a hálóba továbbított, 1-0. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, de igazán komolyabb helyzet nélkül peregtek a percek. A 29. percig vártak a vendégek az első lehetőségükre, ekkor Köböl Krisztián bal oldali szögletét Varga Zétény középről, 10 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtte. A 38. percben azonban Varga Z. már nem teketóriázott, Kékesi Alexandertől kapott labdát a jobb oldalon, vezetgette, majd 10 méterről, látványos lövéssel kipókhálózta a jobb felső sarkot, 1-1.
A szünet után lekopírozták a felek az első félidő döntő többségében látottakat, élénk mezőnymunka után viszont meglepetésre a Soroksár jutott előnyhöz. Az 55. percben Varga Z. jobbról beküldött labdájából Korozmán Kevin 10 méteres kapáslövése talált utat Zelizi Patrik hálójába, 1-2. A 80. percben még pontot menthetett volna az AFC, Szakály Dénes bal oldali szögletét Karacs Dániel középről alig fejelte a bal sarok mellé. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában