Parádés bemutatkozás

2024.02.07. 19:46

Gradisar és Stefanelli is betalált Kisvárdán

A kiesés ellen küzdő Kisvárda Master Good otthonában szállt harcba a Fehérvár FC első tavaszi pontjaiért az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 19. fordulójában.

Ferencz Balázs

Nejc Gradisar (68) góllal debütált a Vidiben és a magyar NB I-ben

Forrás: varfc.hu

A hétvégi, zalaegerszegi vereség után jobb játékra készült a Vidi, s bizakodhattak a fejlődésben a fehérvári hívek, hiszen bővült a keret. Igaz, Fiola, Kalmár, Hangya és Karamoko továbbra is sérült, valamint betegség miatt Szabó Levente sem állhatott Bartosz Grzelak rendelkezésére, az újonnan szerződtett játékosok bevethetőek voltak Kisvárdán. Nicolás Stefanelli a padon kapott helyet, míg az FTC mezét piros-kékre váltó Sigér Dávid és a szlovén csatár, Nejc Gradisar a pályán lehetett.

A 10. percben szép támadással robogott fel a Vidi. Kastrati tette ki jobbra, Bese egyből betekerte középre, ahol Gradisar kissé előre hajolva fejelt 6 méterről, a léc alá tartó labdáját remek reflexekkel ütötte ki a mezőnybe Petkovic, a kipattanót még Katona próbálta kapura tenni, de blokkolták a lövését. A 17. minutumban középen játszották fel a labdát a fehérváriak, Sigér tartotta a labdát majd passzolta fel Katona Mátyásnak, aki távolról, ballal tüzelt, Petkovic nagyot vetődve tolta szögletre a labdát a jobb felső sarok elől. Beszorította a hazaiakat a Vidi, egy újabb szöglet nyomán fejelhetett Gradisar 11 méterről, Cipetic a gólvonal közeléből fejelte ki a labdát. Különösebb esemény nélkül csordogáltak a percek, majd aztán a harmadik hazai sarokrúgást követően Jovicic közelről fejelt a jobb kapufa mellé. A félidő utolsó perceiben a Kisvárda volt veszélyesebb, a 41. minutumban Navratil a második hullámból érkezve lőtt a jobb alsóba, de a rúgást les előzte meg, így a gólt nem adták meg. 

Nikoa Szerafimov tisztáz a levegőben
Forrás: fehervarfc.hu

Ami azt illeti, fordulás után sem lett pörgősebb a meccs. Nem alakítottak ki gólhelyzetet a csapatok, s egyik fél sem kerekedett a másik fölé. Ezért lehetett izgalmasabb momentum, mikor Széles 10 méterről éppen Tóth Balázs ölébe fejelte a labdát egy jobb oldali szabadrúgást követően. Az 56. percben az Újpesttel hírbe hozott Kastratit váltotta az argentin Nicolás Stefanelli, s beszállását követően azonnal vezetést szerzett a Vidi. Igaz, a 166 centis támadó ebben a gólban még nem volt benne, de a másik új szerzemény igen! Bese az alapvonal közeléből ívelt középre, Nejc Gradisar pedig 6 méterről úgy fejelt talpról a bal sarokba, hogy nem volt körülötte várdai védő, 0-1. Alig telt el két perc, s Bese lőtt félfordulatból, Petkovic védett. Aztán Gradisar adott külsővel mesteri labdát Stefanellinek, az argentin el is húzta a kapus előtt, de Petkovic még rá tudott vetődni a labdára. Dominált a Vidi, mégis a Kisvárda riogatott, a 77. percben Filipovic szabadrúgását fogta nagyot vetődve Tóth Balázs. Ezen kívül sok minden nem történt, majd a hajrában betalált Stefanelli is. Megint Bese volt az előkészítő, visszagurított, Stefanelli pedig 15 méterről egyből lőtt a hosszúra, 0-2. A Várdai Vitézek, a hazai keménymag már nem volt a szektorában, mikor Filipovic szabadrúgásába csúsztatott bele szerencsétlenül a csereként beállt Larsen - éppen saját kapujába fejelt, 1-2. A legvégén Tóth Tamás Vid zárhatta volna le a meccset, a 19 éves csatár tekerésébe belekapott Petkovic.

JEGYZŐKÖNYV
Kisvárda Master Good – Fehérvár FC 1-2 (0-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1855 néző. Vezete: Bognár Tamás
Kisvárda: Petkovic - Körmendi (Alic, 85.), Széles, Jovicic, Cipetic - Nikolov, Melnyik - Ötvös, Camaj (Filipovic, 70.), Ötvös (Makovski, 70.), Navratil (Spasic, 70.) - Mesanovic (Ilievski, 85.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Fehérvár FC: Tóth B. - Serafimov, Spandler, Gergényi - Bese, Christensen, Sigér (Csongvai, 79.), Katona (Larsen, 80.), Schön - Kastrati (Stefanelli, 56.), Gradisar (Tóth T. V., 64.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Gól: Larsen (öngól - 86.) ill. Gradisar (57.), Stefanelli (81.) 
Sárga lap: Nikolov (50.) ill. Tóth T. V. (81.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában