NB I.

2024.02.05. 14:43

Felemás jubileum

A Puskás Akadémia NB I-es alakulata 2-1-es vereséggel nyitott a Paks otthonában az OTP Bank Liga tavaszi folytatásán. Hornyák Zsolt 150. alkalommal ült NB I-es kispadon, a mester a játékkal igen, az eredménnyel nem volt elégedett.

Beke Zsombor

Hornyák Zsolt

Forrás: pfla.hu

Jól kezdtek a felcsútiak a listavezető otthonában, de sajnos a kiegyenlített mérkőzésen az első gólt a zöld-fehérek szerezték, a 40. percben Windecker volt eredményes egy szögletet követően. Még az első félidőben élete első NB I-es mérkőzésén védő Pécsi Ármin fogott nagyot, így egygólos differenciával mentek pihenőre a csapatok. A fordulást követően Komáromi révén gyorsan egyenlített a Puskás Akadémia, de aztán Haraszti szabadrúgása után Lenzsér talált be közelről. Ezt követően az első játékrész futballját láthatták a nézők, a mezőnyjáték dominált, elvétve akadtak helyzetek mindkét oldalon, azok is inkább rögzített szituációkat követően alakultak ki. A hajrában rákapcsolt a PAFC, Golla és Maceiras helyzete azonban kimaradt, így Hornyák Zsolt nem tudta győzelemmel ünnepelni a 150. mérkőzését. Egyébként ezzel a számmal a felcsúti mester a leghosszabb ideje regnáló vezetőedző az OTP Bank Ligában.

– Szomorú vagyok, mert nem játszottunk rosszul, ugyanakkor a futballt gólokra játsszák. Több alkalommal is veszélyesek tudtunk lenni a gyorsaságunkkal, azonban be kell lőni a helyzeteket. Két hibát követtünk el, megbüntette a Paks – kezdte értékelését a mester a Nemzeti Sportnak. – Nem tudtam a jubileumról, de a sajtófőnökünk, Szabó Ferenc emlékeztetett rá. Nem voltam ezzel tisztában, fontosabb volt, hogy jól felkészüljünk a Paksból. Nyilván jó érzés, amikor az ember idáig elér, de nekem fontosabb, hogy megkapom a bizalmat arra, hogy fiatalokat neveljünk, és próbáljunk jól futballozni, dobogón zárni az idény végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában