Labdarúgó NB I

2024.02.10. 14:23

Ezúttal minden összeállt – Kisvárdán nyert a Puskás Akadémia

Magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia a Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 20. fordulójában.

Komáromi nagyszerű teljesítményt nyújtott Kisvárdán

Fotó: Kovács Péter / NSO

Fontos mérkőzés várt Kisvárdán a Puskás Akadémiára, amely két vereséggel kezdte a tavaszi szezont. A győzelem szinte kötelező volt, amennyiben szerette volna tartani a lépést a dobogóért harcoló csapattal, azonban a feladat nem ígérkezett könnyűnek. A kapuban ismételten Pécsi Ármin kapott lehetőséget, Markek Tamás továbbra sem épült fel teljesen, azonban Batik Bence visszatért, mellette pedig Wojciech Golla is visszakerült a kezdőbe.

A mérkőzést, ahogy a Paks és a Zalaegerszeg ellen is, a Puskás Akadémia kezdte jobban, a hetedik percben már fontos védést kellett bemutatni a Kisvárda kapusának: Komáromi György kapott jó labdát Artem Favorovtól, de a próbálkozásra odaért a kapujából bátran kimozduló Kovács Marcell. A másik oldalán két perccel később Lucas próbálkozhatott, Nagy Zsolt lába alatt el is ment a 12 méterről leadott lövése, de nem találta el a kaput.

A Puskás Akadémia az első negyedórában aktív focit játszott, aminek aztán a 17. percben meg is lett az eredménye. A felcsútiak 40 méterről végezhettek el egy szabadrúgást, amelybe az egyik kisvárdai védő beletette a fejét. A labda balszerencséjére Patrizio Stronatinak lett tökéletes, aki kissé balról az ötösön belül teljesen üresen maradó Nagy Zsoltnak fejelt, aki nem hibázta el a ziccert, a kapu bal oldalába bólintott, 0-1.

Nem telt el egy perc, a kezdőrúgás után rögtön veszélyes helyzetbe került a Kisvárda: Andrija Filipovic kapta volna meg a labdát a tizenhatoson belül, de nem tudta azt átvenni. Nagy Zsolt egy kicsit úgy tűnt, mintha meglökte volna ellenfelét, a videóbírós vizsgálat után azonban kifelé ítélt szabadrúgást Vad II István játékvezető.

Érezhető volt, hogy a szabolcsiak nem adják könnyen a három pontot, ugyanis miután hátrányba kerültek kisebb fölénybe kerültek. A 23. perctől rövid időn belül három szögletet is elvégezhettek, azonban Pécsi mindegyiknél jól mozdult ki a kapujából, és mindhárom alkalommal kiöklözte a középre ívelt labdát.

Már-már úgy tűnt, hogy lassan jöhet a kisvárdai egyenlítőgól, de a 35. percben Artem Favorov egy tökéletes passzal kiugratta a balösszekötő helyén Komáromit, aki a védője mellett ballal, kilenc méterről laposan a hosszú alsóba lőtt. Ezúttal a szerencse a Puskás Akadémiával volt, hiszen a kapufáról nem kifelé, hanem befelé pattant a labda, 0-2.

A második felcsúti találat után ismét a Kisvárda vette kezébe az irányítást, de nem látszott az a szabolcsiakon, hogy meg tudnák változtatni a játék képét. A félidő végéig nem is változott az eredmény, 2-0-s Puskás Akadémia vezetésnél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után rögtön Pécsinek kellett védenie egyet, Filipovic szabadrúgása után Lippai lőtt jobbal, de gyengére sikerült a próbálkozás. Nem sokkal később már Raul Stefannak kellett észnél lennie, hiszen Favorov kis híján egy az egyben találta magát Kováccsal, de a védő kivágta a labdát.

Az 57. percben Mikael Soisalo könnyedén lezárhatta volna a mérkőzés érdemi kérdéseit, de nem tudta jól átvenni Corbu passzát, így közvetlen közelről leadott lövését Kovács Védeni tudta. Bő nyolc perccel később aztán Nagy Zsolt fejesénél is védenie kellett, mert a Puskás védője magasabbra emelkedett, mint Cipetic, de nem tudta jól helyezni a lehetőséget.

Szűk 20 perccel a vége előtt Cipetic jól ment el a szélen, jól passzolt középre, Camaj megelőzte a védőjét, az ötösön belül járt már, de a rövid, bal alsó sarok mellé lőtt. A hátralévő időben a Kisvárda őrizte a labdát, próbált támadásokat építeni, míg a Puskás Akadémia inkább a kontrajátékra rendezkedett be. A 83. percben a csereként debütáló brazil válogatott Wellington Nem tekerését húzta le Pécsi. 

A Kisvárda több nagy esélyt is elszalasztott a második félidőben, közel járt a szépítéshez, de az utolsó passzoknál, az utolsó pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak a játékosok. Hiába birtokolta a labdát, nem tudott mit kezdeni vele. A Puskás Akadémia védelme pedig rendre jól működött, nem követett el nagyobb hibát, Pécsi pedig stabilan őrizte a kaput, bár sok dolga nem volt, de amikor ki kellett mozdulnia, akkor jó ütemben jött ki és öklözött a labdába. Noha az egész mérkőzésen kitartó mezőnyfölénye ezúttal nem volt a felcsútiaknak, de helyzetkihasználásuk szinte tökéletes volt, így megérdemelten szerezték meg a három pontot és nyertek 2-0-ra. 

Erre a mérkőzésre építkezhet a Puskás Akadémia, amely legközelebb február 18-án vasárnap, 17.30 órától az MTK-t fogadja a Pancho Arénában.

Kisvárda – Puskás Akadémia 0-2 (0-2)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1725 néző, Vezette: Vad II István

Kisvárda: Kovács – Stefan (Cipetic, 59.), Jovicic, Lippai, Alic – Lucas (Wellington Nem, 59.), Matic – Filipovic (Ötvös, 81.) Mesanovic, Spasic (Nikolov, a szünetben) – Ilievszki (Camaj, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy (Mondovics, 90+1.) – Batik (Szolnoki 90+1.), Favorov – Soisalo (Ormonde-Ottewill, 66.), Corbu (Slagveer, 80.), Komáromi – Plsek (Nissila, 80.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Nagy (18.), Komáromi (35.)

Sárga lap: Jovicic (40.), Lippai (58.), Filipovic (74.), ill. Soisalo 54.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában