Tenisz

2024.02.12. 18:33

Ezúttal is Budaival volt a hazai pálya

Rövid időn belül másodszor is F2-es versenyt nyert Székesfehérváron Budai Zoltán András, a Kiskút TK teniszezője, aki a döntőben csapattársát, Serák Gábort győzte le.

Budai Zoltán András és Serák Gábor is nagyszerű hétvégén van túl

Forrás: Kiskút TK / Facebook

Nagyszerűen kezdte az évet Budai Zoltán András, hiszen január végén rögtön a második versenyén megnyerte a Kiskút TK által szervezett F2-es tornát. 

A február 10-i hétvégén második kiemeltként vágott neki a tornának, a második körben gémet sem vesztett, 6:0, 6:0-ra nyert Varga Ákos Ciprián ellen, majd az elődöntőben 6:1, 6:4-re verte Vécsey Barna Bencét.

A másik ágon a nem kiemelt Serák Gábor remekelt, aki szintén a Kiskút TK teniszezője Az első fordulóban 6:0, 6:0-ra nyert Varga Dávid ellen, majd Kóczán Lajost verte 6:2, 6:1-re, hogy aztán az elődöntőben az első kiemelt Hargitai Csabát búcsúztató Bélafalvi-Bálint Tamás ellen 6:4, 6:3-ra diadalmaskodjon.

A házi döntőben végül Budai bizonyult jobbnak, 6:4, 6:1-re nyert. Rövid időn belül másodszor ünnepelhetett F2-es tornagyőzelmet a csóri fiatal.

– Kevesebb meccset kellett játszanom és sokkal frisebbnek éreztem magam. A múltkorihoz képest sokkal jobb formában játszottam, kevesebb hullámvölgyem volt, és magabiztosabban, felszabadultabban tudtam lejátszani a mérkőzéseimet, ami az eredményeken is megmutatkozott – értékelte teljesítményét lapunknak Budai.

– Viszonylag jó sorsolásom volt, az első két kört komolyabb nehézségek nélkül megnyertem. Az elődöntőben aztán a rutin az én oldalamon volt, a döntő pedig sose könnyű műfaj, főleg nem akkor amikor egy csapattársal játszik az ember. Egy szettig még sikerült tartanom a tempót, a második azonban simább lett, mint szerettem volna, de örülök, hogy házon belül maradt az első hely – mondta lapunknak Serák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában