ICEHL

2024.02.28. 11:29

Eggyel bővült a Volán lehetséges ellenfeleinek listája

Míg a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata készül a rájátszásra, addig az ICEHL-ben zajlik a pre-playoff, az egyik párharc kedd este eldőlt, a másik csütörtökön zárul majd le.

Beke Zsombor

A Vorarlberg már bejutott a rájátszásba

Forrás: Foppa Iwan - HC Pustertal

Az alapszakasz vége után a legjobb hat elvonult egy kis pihenőre, míg a 7. és 10. hely között zárt csapatok két párharcra bontva vívnak meg a maradék két szabad helyért a rájátszásban. A hetedik Pustertal a kilencedik Ljubljanával csap össze, itt a két győzelemig tartó párharc első mérkőzését az olaszok nyerték 3-0-ra, ám Szlovéniában visszavágott az Olimpija, 6-2-es sikerrel kiharcolták a mindent eldöntő harmadik mérkőzést, amelyet csütörtök este rendeznek majd meg a Wölfe otthonában.

A másik ágon meglepetésre az első mérkőzést a tizedik helyen záró Pioneers Vorarlberg nyerte az Innsbruck otthonában 6-3-ra. Talán ami még ennél is nagyobb meglepetéssel bírt, hogy a második találkozót is behúzta a Pioneers, méghozzá 5-2-es arányban, így már biztosan bejutott a rájátszásba.

Így már csak egy hiányzó láncszem van az ICEHL idei playoff mezőnyében. A Hydro Fehérvár AV19 második helyének köszönhetően közvetlenül a Klagnfurt után választhat ellenfelet majd magának a rájátszásra. Az „étlapon” egyelőre a Linz, a Villach, valamint a Vorarlberg szerepel. A negyeddöntők már vasárnap megkezdődnek, a Volán hazai jégen kezdi majd a párharcot és a döntőig biztos, hogy élvezi is a pályaelőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában