Világbajnokság

2024.02.08. 13:29

Csoportelső a magyar válogatott!

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén Ausztrália ellen ugrott medencébe a világbajnokságon, a tét a csoportelsőség volt.

Beke Zsombor

A magyar válogatott megnyerte a csoportját

Forrás: MVLSZ / Kovács Anikó

Először a dohai világbajnokságon mind a három dunaújvárosi ott volt a meccskeretben. Garda lövése nyitotta a találkozót, de ez a kapusé lett, az első gólt az ausztrálok szerezték Halligan révén, de Gurisatti révén gyorsan jött a válasz. Andrews megint előnyhöz juttatta az övéit, Szilágyi azonban nem csak egyenlített, hanem a vezetést is megszerezte a mieinknek. Ehhez még Leimeter is hozzátett egyet, így nyolc perc játékot követően 4-2-re vezettek a magyarok. 

A második negyed feléhez közeledve Szilágyi révén már hárommal vezetett a Mihók Attila és Cseh Sándor irányította válogatott, majd Kearns szépített, 6-4. Egy emberhátrányt kivédekeztek Gardáék, ennél már csak Mahieu gólja volt fontosabb, a dunaújvárosi játékos három védővel a nyakában talált be, így ahelyett, hogy egyre csökkent volna az előny, ismét három lett, 7-4. Félidőig a különbség nem, csak az eredmény változott, 8-5-ös állással fordultak a felek. 

A harmadik negyedben még magabiztosabbá váltak a mieink, Ausztráliának nem volt igazán esélye a komolyabb felzárkózásra, jó védekezés, valamint ötletes támadójáték jellemezte a magyarok játékát. A harmadik nyolc perc végén 11-6-ra vezettek a mieink. A negyedik játékrészben igazából már csak a végső különbség volt a kérdés, ami végül nem változott, ezt a negyedet döntetlenre hozta ki a két csapat. A magyar válogatott biztató játékkal várhatja a hétfői negyeddöntőt, ahol Hollandia lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában