Egy arany, egy ezüst

2024.02.28. 17:19

Csak az egyik érem jelent igazi dicsőséget

A Honvéd Szondi György SE két gyaloglója indult a nyíregyházi U18-as és U20-as Atlétikai Fedett Pályás Magyar Bajnokságon. Mindketten érmet szereztek.

Ferencz Balázs

Szónok Dániel (balra) és Schwarz Péter között edzőjük

Forrás: Honvéd Szondi SE

A 2006-os születésű Schwarz Péter 5000 méteren át gyalogolt a Nyíregyházi Atlétikai Centrum fedele alatt. Két miskolci legénnyel versenyzett az U20-as korcsoportban, s 22 perc 02.04 másodperces idővel elsőként ért célba, bajnoki címet ünnepelhetett. 

– Rajt-cél győzelmet aratott, nagyon szépen gyalogolt. Nagyon motivált, hiszen Limában rendezik idén az U20-as világbajnokságot. Erre a versenyre próbálunk mindent kihegyezni. Erős a szintidő, s csak azok mehetnek a magyarok közül, akik a 16 közé jutásra esélyesek. Fel van adva a lecke, de hajtunk érte – fogalmazott Őze Tibor, a Honvéd Szondi vezetőedzője.

Az U18-as korosztály 5000 méteres távján Szónok Dániel 26:23,08-as ideje egyéni csúcs, azonban ezzel a teljesítménnyel ezüstérmet szerzett. Egyetlen ellenfele, miskolci riválisa 20 másodperccel előbb ért célba. Több volt benne, Szónok gyaloglásával edzője, Őze Tibor nem volt teljesen elégedett.
–  Utcahosszal kellett volna nyerni ezt a versenyt. Szerintem Dániel túlmotiválta magát. Az volt a tét, hogy bekerüljön a Podebrady-ba utazó válogatott keretbe – mondta az edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában