Világbajnokság

2024.02.11. 16:30

Az amerikaiakkal hangolódtak a mieink Hollandiára

Miután a magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként bejutott a negyeddöntőben a katari világbajnokságon, a hétvégén nem várt tétmérkőzés a Mihók Attila és Cseh Sándor irányította csapatra. Ám ettől függetlenül nem ültek a babérjaikon a lányok, az amerikaiakkal játszottak edzőmérkőzést.

Beke Zsombor

Forrás: MVLSZ / Kovács Anikó

Női pólósaink szeme előtt a kvóta lebeg, ehhez nagy lépés lenne a hétfői negyeddöntőben legyőzni Hollandiát. Mivel a mieink a csoportkör utolsó körében Ausztráliát remek játékkal legyőzték, így hétvégén nem kellett (volna) mérkőzést játszani. Ám a magyarok nem akartak kiesni a ritmusból, így az USA ellen ugrottak a medencébe Gardáék, 3x15 perces találkozót vívott egymással a két fél. A gyakorlásnak meglett az eredménye, a Nemzeti Sport helyszíni beszámolója szerint a védekezés biztató képet mutatott.

Hétfőn 17 órától a világbajnoki címvédő, három hete Európa-bajnoki aranyat nyerő hollandok következnek, egy esetleges győzelem nagyon nagy lépést jelentene az olimpiai kvóta felé. Egyébként Hollandia is szervezett magának kétkapus gyakorlást Kína ellen, ám a beszámolók szerint nem találták a ritmust, nem játszott jól a címvédő, remélhetőleg a formájukat nem találják meg hétfőig sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában