ICEHL

2024.02.15. 20:46

Az alapszakasz búcsúzik a Raktár utcától

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata pénteken 19.15-től a Linz együttesét fogadja az ICEHL-ben. A kék-fehérek számára különleges mérkőzés lesz, hiszen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban utoljára lépnek jégre az osztrák liga alapszakaszában.

Beke Zsombor

A két csapat idei, fehérvári mérkőzésén egy góllal nyert a Volán (fehérben)

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Újabb mérföldkőhöz ért a Volán, ezúttal (még) nem az eredményről kell beszélni, hanem arról, hogy a szurkolók nem csak a szezon utolsó hazai alapszakasz mérkőzésére látogatnak el, hanem a Raktár utcai létesítmény utolsó alapszakaszbeli fellépésére is, hiszen a következő szezonban már az Alba Arénában fogadja majd az ellenfeleit a Fehérvár.

– Bízom benne, hogy sokan kijönnek majd a Linz ellen, ez mindig extra motivációt és erőt ad a srácoknak, mindig remek az atmoszféra, a szurkolók a játékkal élnek. Hosszú éveket töltöttünk el itt, ezen a pályán, és most, az utolsó hazai alapszakasz mérkőzésünkre készülünk. Meg szeretnénk adni a tiszteletet a csarnoknak azzal, hogy győzelemmel vonuljunk le a pályáról – mondta Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője.

Ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a Volánnak, a Linz látogat majd Székesfehérvárra, az osztrákok pedig hatalmas versenyben vannak a legjobb hatért, azaz a biztos rájátszást jelentő pozíciókért. Jelenleg az ötödik helyen állnak, de mindössze egy ponttal vezetnek a hetedik Innsbruck előtt. Ami a Hydro Fehérvár AV19 és a Linz idei mérlegét illeti, a szezonbeli három találkozóból csak egyet nyert meg Kiss Dávid gárdája, november végén Fehérváron 2-1-re nyertek a kék-fehérek. Idegenben már nem ment ilyen jól, októberben 4-1-re, december végén hosszabbítás után 3-2-re nyertek az osztrákok. A Fehérvár jelenleg a második, azaz BL-t érő helyen áll, a Fejér vármegyeiek célja nem is lehet más, mint megtartani ezt a pozíciót.

– Ebben a ligában mindegyik csapat veszélyes, ráadásul szinte mindegyik ellenfelünk a negyedik és a nyolcadik hely körül mozog, nekik minden pont égetően szükséges, felsőházba akarnak kerülni. Háromszor már játszottunk velük, mindegyik kemény volt, sokáig a tabella felső részéhez voltak közelebb, veszélyesek. Jól támadnak le, és sokszor arra kényszerítettek minket, hogy eladjuk a korongot, ebből kifolyólag a védekező harmadunkban folyt a játék. Vannak rutinos játékosaik, akik be tudják juttatni a korongot a kapunk elé. Szervezett, jó játékra, a legjobb tudásunkra lesz szükség, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nekünk is le kell támadnunk, csírájában akarjuk elfojtani a gyors támadásaikat és távol tartani őket a támadó harmadunktól. Egyszerűnek hangzik, de rengeteg kicsi dolognak kell jól működnie az adott cserében, hogy a játéktervünk működjön. Ez nagy mentális felkészültséget igényel, nem szabad semminek kizökkentenie minket – nyilatkozta Kiss Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában