Labdarúgó NB I

2024.02.18. 20:00

A hely kicsi, a játék nagy – tetszetős futballal nyert a Puskás Akadémia

„Kis hely, nagy játék” – szól a Puskás Akadémia hivatalos indulója. A felcsútiak az MTK ellen meg is mutatták mire gondolt a költő, a Pancho Arénában arattak szemet gyönyörködtető játékkal 6-1-es győzelmet a fővárosi együttes ellen.

Szabó Róbert

Nem volt kérdés, melyik csapat a jobb

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A Puskás Akadémia kezdte aktívabban a játékot, de az első percek nem hoztak nagyobb eseményt. A negyedik percben Komáromi tette ki szépen a szélre a labdát Nagy Zsoltnak, aki jól vette le, passzolt Plsek elé, de a vendég védelem menteni tudott. A felcsútiak inkább a jobb oldalt erőltették, többször is beadással próbálkoztak, de az MTK védői nagyon magabiztosak voltak a saját tizenhatosukon belül.

A kilencedik percben Batik indult meg a félpályáról, középre ívelt, Kádár szabadított fel, de balszerencséjére ellenfélhez, a védő ismét próbálkozhatott, de kapáslövése pont nem talált célt. Nem sokat kellett azonban várni a Puskás Akadémia vezető találatára. A 12. percben Maceiras adott középre, de az ezt követő lövést Demjén Patrik védeni tudta. A szögletet aztán Komáromi végezhette el a jobb oldalról, a röviden berobbanó Nagy Zsolt fejére varázsolta a labdát, aki azt a kapuba juttatta, 1-0.

A vezetés megszerzése után teljes mértékben kontrollálta a játékot a Puskás Akadémia. Nagyszerű és pontos passzok, szép támadásépítések jellemezték a mérkőzést hazai oldalon. Az MTK próbálta felvenni a ritmust, de a felcsútiak védelme szinte tökéletesen működött, Pécsi Árminnak nem akadt dolga. A 22. percben Corbu indult meg a kapu felé, de az utolsó pillanatok egyikében Kádár tisztázni tudott előle. A sarokrúgás után Stronati bólintott, de pont Demjén kezébe. 

A rendkívül jó formában futballozó Komáromi kapott ismét passzt a 25. percben, betört a jobb oldalon, két védő között finom bokamozdulattal  Marius Corbu elé tálalt, aki könnyedén vette be a vendégek kapuját, 2-0. A 30. percben ért először labdához Pécsi Ármin úgy, hogy nem csapattárstól kapta azt: Kovács lőtt, de nagyon gyengén. A 33. percben a videóbírónak kellett vizsgálódnia: Nagy Zsoltot juttatta földre Demjén Patrik, de végül úgy döntöttek, hogy lesen tartózkodott a hazaiak futballistája, így kifelé jöhetett szabadrúgás.

A slussz poén az első félidő hosszabbításában jött: Komáromit indították a leshatáron, elfutott a jobb szélen, középre ívelt, Plsek lefejelte a labdát, amit az érkező Favorov a kapuba pofozott, ezzel pedig véget ért az első félidő, 3-0.

A fordulás után az MTK elkezdett életjeleket mutatni, kisebb-nagyobb helyzeteket tudott kidolgozni a vendég együttes, de a játék irányítása továbbra is a Puskás Akadémia kezében volt. Az 53. percben Komáromi sarokkal ugratta ki Corbut, mellette futott Nagy Zsolt, de a középpályás nem passzolt, lőtt, Demjén védett.

Az 54. percben Plsek ismét Nagy Zsoltot játszotta meg a bal szélen, aki a hosszún érkező Komárominak tette tovább a labdát, a két gólpasszt kiosztó futballista pedig a gyengébbik lábával simán a hosszú alsó sarokba passzolt, 4-0. Ezután szinte a semmiből, a 65. percben megszületett az MTK szépítő találata az első nagyobb lehetőségből: Kovács ugratta ki Molnárt, aki a hosszúba lőtt, 4-1

A játék irama kissé visszaesett, de a 80. percben egy hármas cserét követően a frissen beálló Soisalo kereste Colley fejét a tizenhatoson belül, a támadó visszafejelte a labdát, Stronati pedig közvetlen közelről volt eredményes, 5-1. Az indulatok elszabadultak, Végh egy teljesen felesleges mozdulat után azonnali piros lapot kapott egy perccel később, Markgráfnak csúszott oda. Az események felpörögtek, Colley látta meg a kiugró Soisalót, aki a kapus lábai közt lőtt gólt, viszont les miatt érvénytelenítették. A finnek úgy tűnt nincs szerencséje, a hosszabbítás első percében is betalált, de ezt is elvették, azonban a VAR visszanézte az esetet, és megadta a találatot, 6-1.

Nem volt kérdés, hogy melyik csapat játszott jobban, a Puskás Akadémia Komáromi György vezérletével aratott magabiztos 6-1-es győzelmet a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A fiatal támadó minden bizonnyal Marco Rossi figyelmét is felkeltette, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

A felcsútiak legközelebb a DVSC otthonába látogatnak, február 24-én 17.30 órától lépnek pályára a Nagyerdei Stadionban.

Puskás Akadémia – MTK 6-1 (3-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1231 néző, Vezette: Bognár T.

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Markgráf, 79.) – Batik (Colley, 79.), Favorov – Komáromi (Soisalo, 79.), Corbu (Vékony, 64.), Nagy Zs. (Slagveer, 58.) – Plsek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

MTK: Demjén – Kocsis, Kádár, Hej – Antonov (Vadnai, 83.), Bognár I. (Stieber, 62.), Kata, Thiam (Végh, a szünetben), Kovács – Jurina (Molnár, 62.), Németh (Ennin, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Nagy (12.), Corbu (25.), Favorov (45+1.), Komáromi (54.), Stronati (80.) Soisalo (90+1.) ill. Molnár (64.)

Sárga lap: Stronati (20.), Nagy (42.), Maceiras (78.), ill. Hej (85.)

Kiállítva: Végh (82.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában