Labdarúgó NB II

2024.02.25. 16:21

A hajrában fordított és nyert Budafokon a Csákvár (galéria)

Óriási hajrával, megérdemelten aratott 2-1-es győzelmet a Budafoki MTE otthonában az Aqvital FC Csákvár a labdarúgó NB II 22. fordulójában.

Szabó Róbert

A budafoki védők csak szemmel követték a labdát a győztes gólnál

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az első tíz percben viszonylag gyors volt a mérkőzés ritmusa, de egyik fél sem tudott érdemi helyzetet kialakítani. Hat perccel később aztán egy hazai szöglet után Oláh Bálint veszélyeztetett, de fejese a kapu fölé szállt. Nem sokkal később már a másik oldalon alakult ki nagy helyzet, Szakály Dénes került ziccerbe, de Szerető Krisztofer szinte a semmiből megjelent, és szerelte a csákváriak játékosát. A 26. percben Ominger Gergő próbálkozott 20 méterről, de lövése épp hogy mellé ment. Az első félidő hátralevő részében a vendégek domináltak, de gól nem született, maradt a 0-0-s eredmény a szünetre.

A fordulás után az Aqvital FC az öltözőben maradt, a 49. percben Oláh megiramodott a teljesen üresen hagyott bal szélen, majd középre ívelt, ahol az érkező Zsóri Dániel négy méterről volt eredményes, 1-0. A csákváriak ezután mindent megtettek az egyenlítésért, folyamatos fölényben voltak, a 65. percben pedig Ominger Gergő próbálkozott, de lövését hárította Gundek-Takács Bence. A kapusnak nem volt ilyen szerencséje a 79. percben, egy remek beadás után Simon András fejét találta meg a labda, aki hét méterről bólintott a budafokiak kapujába, 1-1.

A hátralévő időben a Csákvár rohamozott, aminek a 90. percben meg is lett az eredménye: Dusinszki Szabolcs beadására Nagy Zoárd érkezett, aki becsúszva juttatta a kapuba a labdát nyolc méterről, 1-2. A hátralévő időben újabb gól nem született, a vendégeké lett a három pont.

Ez volt az Aqvital FC első győzelme a tavaszi szezonban, amellyel feljött a kilencedik helyre a tabellán. A következő fordulóban a Szegedet fogadja a csapat, március 3-án, vasárnap 17.00 órától.

Budafoki MTE – Aqvital FC Csákvár 1-2 (0-0)

Gól: Zsóri (49.), ill. Simon (79.), Nagy (90.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában