Olimpia

2024.02.07. 15:03

A csoportból tovább jutnának

A magyar férfi jégkorong-válogatott csütörtökön 18.30-tól Spanyolország ellen kezdi meg az olimpiai selejtezőtornát. A három napos tornát a budapesti Tüskecsarnokban rendezik.

Beke Zsombor

Don MacAdam (jobbra) szövetségi kapitány

Forrás: MJSZ

Hét fehérvári szerepel Don MacAdam keretében, Falus Ádám, Stipsicz Bence, Stipsicz Bence, Kiss Roland, Hári János, Mihály Ákos, Németh Kristóf, valamint Terbócs István kapott helyet. Don MacAdam szövetségi kapitány munkáját ezúttal a Volán vezetőedzője, Kiss Dávid, valamint Szilassy Zoltán segíti majd.

A mieink 2016 után rendeznek ismét olimpiai selejtezőtornát, akkor a lengyelek elleni záró mérkőzésen maradtunk le a továbbjutásról. A közelmúltban Nottinghamben sikerült kiharcolni a következő körös részvételt, de utána már az olimpiára nem sikerült kijutni. 2016-hoz hasonlóan ezúttal is az utolsó mérkőzés dönthet a továbbjutásról, a papírforma szerint Spanyolország ellen csütörtökön, Litvánia ellen pénteken lehet könnyebb dolga a csapatnak, szombaton a Japán elleni összecsapás döntheti el a torna első helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában