Erste Liga

2024.02.18. 21:07

A Brassó elvitte a pontokat Fehérvárról

A FEHA19 felnőtt jégkorongcsapata a Brassó látta vendégül vasárnap délután az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Beke Zsombor

Forrás: Soós Attila

Az első harmadban jól tartotta magát Anatoli Bogdanov gárdája a már biztos rájátszásba jutott Brassó ellen, mindkét oldalon akadt egy-egy kihagyott emberelőny. Alapvetően több helyzet volt a vendégeknek, de Melnyicsuk és a védelem állta a sarat. A második játékrészben még négy perc sem telt el, amikor Bors már sikerrel járt és előnyhöz juttatta a román csapatot. Pár perccel később fontos volt, hogy a Csollák kiállítását átvészeljék a fehérvári fiatalok, majd a játékrész közepén a hazaiak is támadhattak fórban, de nem sikerült egyenlíteni.

A harmadik harmad elején két egymást követő brassói kiállítást már sikerült kihasználniuk a Fejér vármegyeieknek, szimpla fórban Rachinskiy egyenlített. Lendületbe jöttek a kék-fehérek, egy újabb kettős fór adta mezőnyfölényt már nem sikerült kihasználni, ez pedig, mint később kiderült megbosszulta magát. Az 50. percben Kóger öt a négy ellen betalált, majd fél perccel később Corner is beköszönt, 1-3. Elúszni látszott a hajó hazai szempontból, Schaber pedig másfél perccel a vége előtt kettős emberelőnyben el is döntött minden kérdést, a Brassó mind a három pontot elvitte Fehérvárról.

FEHA19 – Corona Brasov 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

Székesfehérvár, 258 néző. V.: Németh, Korbuly, Gottlibet, Mizsák.

FEHA19: Melnyicsuk – Rachinskiy 1, Bogesic, Németh Z., Farkas L., Keresztes – Falus, Salamon, Zezelj (1), Ulamec, Blasko (1) – Kasinski, Csollák, Vértes, Dobos, Ambrus Cs – Bajkó, Balasits, Antonijevic, Alapi, Keceli-Mészáros. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Brassó: Tőke – Piche, Williams, Kóger 1 (1), Schaber 1, Van Wormer 1 – Farkas T., Lowney, Valchar (2), Cornet 1, Blackwater – Bors (2), Holwell, Szabó K., Sills, Zagidulin (1) – Vasile, Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dace MacQueen.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Kapura lövések: 30-42.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában