Hamarosan edzőtábor

2024.01.11. 11:44

Szolnoki már várta a felkészülés kezdetét

Javában zajlik már az NB I-es Puskás Akadémia felkészülése, Szolnoki Rolandék vasárnap indulnak útnak a kéthetes spanyolországi edzőtáborba.

Beke Zsombor

Szolnoki Rolandék egyelőre nem sokat találkoztak a labdával

Forrás: Puskás Akadémia

A felkészülési időszakok kezdete kicsit olyan, mint amikor az iskolába a nyári szünetet követően visszamennek a gyerekek. Élvezed, hogy otthon vagy, de a vége felé már várod is a társakkal való találkozást. Hasonló állásponton van Szolnoki Roland is, a Puskás Akadémia csapatkapitánya picit már várta a felkészülés kezdetét.

– Őszinte leszek, én már nagyon vártam, hogy találkozzak a társakkal. Aki az öltözői közegben benne van, az mindig várja ezt a pillanatot, hiszen bár jó otthon, hiányzik az öltöző is valamilyen szinten. Már nagyon vártam a kezdést, pár napja már zajlik a felkészülés, megcsináltuk a szokásos felméréseket, az első időszak inkább a futásról szól. Minden délelőtt futunk, de ez ilyen, senkinek sem ez az első felkészülése, tudjuk, hogy ez ezzel jár. Azt látom mindenkin, hogy maximális odaadással csinálja a dolgát – nyilatkozta a Puskás Akadémia honlapjának Szolnoki Roland – A szünetben az első 7-10 napot a családdal töltöttem, kicsit utazgattunk, kirándultunk, sajnos az év közben nem tudunk annyi időt együtt lenni. Ezt követően azonban nekiláttam a házi programomnak, amelyet a csapat minden tagjának meg kell csinálnia. Szerintem ezt mindenki becsületesen meg is csinálta, a mérések alapján jó állapotban tértünk vissza, ezzel egyébként sem szokott probléma lenni.

Hornyák Zsolt együttese január 4-én kezdte meg a munkát, január 14-én utaznak a felcsútiak Spanyolországba, Marbellán két hetet töltenek majd, ez idő alatt három felkészülési mérkőzés vár majd rájuk. Először a dán Aarhus lesz a felcsútiak ellenfele január 18-én, majd négy nappal később, 22-én a kanadai Vancouver Whitecaps FC ellen mérethetik meg magukat a Fejér vármegyeieket. A spanyolországi napokat pedig cseh Sparta Praha elleni összecsapáson zárja majd a Puskás Akadémia, erre a mérkőzésre január 25-é kerül majd sor. Az OPT Bank Liga február első hétvégén kezdődik majd. 

– Az itthoni munka nagy része még a futásról szól, bízom benne, hogy az edzőtáborban majd előkerül a labda is. Aztán egyre jobban majd a mérkőzéseké lesz a főszerep, szerintem már most mindenki ezeket várja, hiszen egy találkozó a legjobb edzés. Nagyon jó csapatokkal játszunk, de ez már évek óta így van, bízom benne, hogy hely tudunk majd állni mindegyik ellenféllel szemben és önbizalommal telve tudunk majd hazajönni. Az utolsó egy hétben pedig már a paksi mérkőzésre fókuszálunk – mondta Szolnoki Roland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában