Női kézilabda

2024.01.21. 19:24

Nyert és megelőzte a Budaörs a DKKA-t (galéria)

A női kézilabda NB I. 12 fordulójában a DKKA a Budaörs otthonában lépett pályára, tabella szomszédok találkoztak egymással.

Beke Zsombor

Szalai (fehérben a labdával) két gólig jutott

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Moyra-Budaörs – Dunaújvárosi KKA 28-26 (13-15)
Budaörs, 820 néző. V: Dáné, Marton Zs.
Budaörs: Mistina K. – Szabó-Májer 5, Szekerczés 5 (1), Debreczeni-Klivinyi 4 (2), Gorilszka 2, Hudák 1, Tóth M. 1. Csere: Vártok R. (kapus), Gergely-Zsigmond, Pálos-Bognár 7 (1), Szövérdffy-Szabadfi 1, Uhrin 1, Schneider, Szabó Anna 1. Edző: Buday Dániel
DKKA: Oguntoye 1 – Agócs 7, Trawczynska 4 (4), Szalai B. 2, Nick 1, Horváth P. 1, Sallai 2. Csere: Wéninger (kapus), Moreno, Paróczy 1, Kopecz 4, Bouti 1, Borgyos 2, Csáki Zs., Gajdos. Edző: Paic Róbert.

Komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen tabellaszomszédok találkoztak egymással szombat délután Budaörsön. Az első gólt a hazaiak szerezték Szekerczés révén, de erre hárommal válaszolt a DKKA, Nick, Horváth, valamint Trawczynska köszönt be, 1-3. Szabó-Májer közelebb zárkóztatta övéit, de mindig lépéselőnybe tudott maradni a Dunaújváros. Aztán az első félidő felénél kicsit megrázta magát a Budaörs, és Szövérdffy-Szabadfi góljával az első perc óta először vezetett a Pest megyei gárda, 9-8. Agócs kétszer is eredményes volt, így ismét a vendégeknél volt az előny, amelyet szép lassan elkezdett növelni a Kohász, a 28. percben Agócs találatával már három volt közte, 12-15. A félidőig Uhrin még szépített, 13-15.

A fordulást követően nyolc perc alatt utolérte a Dunaújvárost ellenfele (18-18), majd kettős hátrányba került a Fejér vármegyei gárda, Paic Róbert vezetőedző időt is kért kicsit megnyugtatni lányait. Az edzői szavak segíttek, ugyanis emberhátrányban szerezte meg ismét a vezetést a DKKA, azonban meglépni már nem sikerült a budaörsiektől. Sőt a 49. perc környékén már fordult a kocka, a vendégek rohantak az eredmény után, az 52. minutumban Gorilszka kettőre növelte a két gárda közötti differenciát, 26-24. Ismét időt kért a Kohász, ám már nem volt visszaút, a Budaörs 28-26-ra nyert, ezzel megelőzte a Kohászt és fellépett a hatodik helyre, a DKKA a nyolcadik 12 fordulót követően.

– Nagyot küzdöttünk, de szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült a pontszerzés. Negyvennyolc percig teljesen egál volt a mérkőzés, utána a kiállítások teljesen megzavartak minket, elvesztettük a fonalat, nem működött a védekezésünk. A végjátékban higgadtabb volt a Budaörs, és megérdemelten nyert – értékelt a Nemzeti Sportnak Paic Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában