Nyerni kell!

2024.01.26. 10:20

Négypontos csata a Fáy utcában

A hetedik helyen álló, két ponttal többet gyűjtött Vasas otthonában vendégeskedik a 10. pozícióban tanyázó Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata az NB I 13. fordulójában.

Ferencz Balázs

A harcias játékra szükség lesz a Vasas ellen, Afentaler Sára bízik abban, hogy megszerzi az Alba idei első győzelmét

Fotó: Kricskovics Antal

Nem indult jól a 2024-es esztendő az Alba FKC számára. Utoljára még tavaly, november 18-án, a Budaörs ellen nyertek a fehérvári lányok, januárban kikaptak a Fraditól, a Magyar Kupában elvéreztek a másodosztályú Esztergomi Vitézekkel szemben, legutóbb pedig a NEKA együttese vitt el egy pontot a Köfém csarnokból.
Szombaton 18 órakor a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban nem titkoltan első győzelméért száll harcba Horváth Roland együttese. Fontos csata lesz, hiszen egy idegenbeli sikerrel Afentaler Sáráék beérnék pontszámban aktuális riválisukat, s feljebb lépnének a tabellán. 
– Fontos pontokat szeretnénk elhozni a Vasas otthonából. Motivált, küzdős csapattal találkozunk, úgyhogy kemény mérkőzésre számítok. Szeretnénk előre lépni védekezésben és támadásban egyaránt – beszélt várakozásairól az FKC jobbátlövője, Afentaler Sára.
A Fáy utcában a szélső játék sem lesz elhanyagolható elem, ha nyerni akar a fehérvári együttes.
– Szoros mérkőzésre számítok a Vasas ellen, de azért utazunk el, hogy hazahozzuk a két pontot. Kielemeztük az előző, NEKA ellen találkozón vétett hibáinkat, amiket ha kiküszöbölünk, illetve követjük az előre eltervezett dolgokat, akkor meg tudjuk nyerni a találkozót – vélekedett a jobbszélső, Bruna Zrnic. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában