Gólokat lőtt és nyert a DAB

2024.01.12. 20:30

Nagy skalpot gyűjtöttek a Bikák

Az utolsó előtti helyen álló Dunaújvárosi Acélbikák magabiztos győzelmet arattak a korábban szebb napokat látott DVTK jegesmedvék ellen a jégkorong Erste Liga 30. fordulójában.

Ferencz Balázs

Szalma Zsolt (balra) egyszer mattolta a DVTK kapusát

Fotó: andafabian

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)
Dunaújváros, 189 néző. Vezette: Babic Vladimir, Haszonits Miklós
DAB: Kovács D. – Blomberg, Maarnela, Szalma 1, Lorraine 1, Dostalek (2) – Svars 1(2), Sysak, Ödman Hadzinikolic, Koskinen 1, Sillanpaa 1(ee) (1), Ahonen, Léránt, Savolainen, Nemes (1), Somogyi (2) – Bánki, Szabó Cs., Pinczés, Károly. Vezetőedző: Niko Eronen
DVTK: Voris – Szathmáry (1), Hill, Esteves (1), Csiki 1(ee), Berdnikov – Verveda, Bean 1(ee), Farkas M. (1), Miskolczi (1), Mattyasovszky – Shkrabau, Vojtkó, Pecsét, E. Razumniak, V. Razumniak – Fazakas, Trozsák, Makai, Őri. Vezetőedző: Steve Kasper
Kiállítások: 12 ill 10 perc
Kapura lövések:  38-36

Első emberelőnyét gólra váltotta a DAB, a 9. percben Sillanpaa talált kaput. A találkozó derekán ugyancsak fórból tudott erre válaszolni a miskolci egylet Csiki révén. Koskinen azonban hamar visszaállította az egygólos hazai előnyt. A záró periódusban hagyta állva ellenfelét a DAB. Sorrendben Lorraine, Szalma Zsolt és Svars is mattolta Voris-kapust. Kovács Dávid remekelt, útját állta a DVTK kísérleteinek, s csak az 55. percben, emberelőnyben tudott túljárni az eszén Justin Bean. De ez csak kozmetikázás volt, 5-2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában