Biztosan lesz folytatás

2024.01.29. 11:21

Nagy siker volt az első lovasberényi darts verseny

Igazi dartsközponttá alakult hétvégén a lovasberényi Róna József Művelődési Ház, ahol már a legelső versenyre is több mint félszázan jelentkeztek.

S. Töttő Rita

Fotó: A művelődési ház

Nem csak helyből, de Vértesacsáról, Pázmándról, Verebről, Velencéről és Pátkáról is érkeztek versenyzők az első alkalommal meghirdetett lovasberényi darts versenyre, melynek a Róna József Művelődési Ház adott otthont múlt hétvégén. A siker nagyobb volt, mint amire eredetileg számítottak. Erről Láda-Handa Edina, a művelődési ház vezetője mesélt a feol.hu-nak:

- A lovasberényi fiatalok ötlete alapján szervezett darts versenyt a Róna József Művelődési Ház, mely igazán nagy sikernek örvendett. Az eredeti hirdetés szerint 36 főt fogadtunk, de a nagy érdeklődésre való tekintettel, ezt a létszámot kitoltuk, így lett 54 játékosunk. Mivel a verseny egy délután alatt a kezdő játékoktól egészen a döntőig lezajlott, így négy táblán játszottak – sorolta a művelődésszervező, hozzátéve: a gyerekekre külön gondolva, a terem másik oldalán egy nekik kihelyezett táblán próbálhatták ki ezt a sportot, akinek nem volt szerencséje és az első fordulóban kiesett, nézőként is élvezte a programot. – Továbbá van egy állandó csocsó asztal az aulában, erre is hamar rátaláltak a látogatók és ebben lelték örömüket a darts mellett.

Fotó: A művelődési ház

A versenyen minden tábla mellett pontszámláló figyelte a helyzet alakulását. - A jelentkezőket 12 csapatra osztottuk, akik körmérkőzéseket játszottak. A pontozás szerint a győzelem 3, a vereség 0 pontot ért. A csoportokból az első két helyezett jutott tovább. A csoportkörök után, a 24 fő egyenes kieséses szakaszban mérkőzött meg, két ágra bontva. A két ágon 3-3 fő győztesként kikerülő játékosok jutottak az elődöntőbe. Az elsőként kiszállók az első két helyért játszottak, a másodikként kiszállók a harmadik helyért, az utolsó kettő pedig kiesett. A mérkőzés 501 pontról indult, sima kiszállóval. A csoportmeccsek 1 leget, az egyenes kieséses szakaszban 2 leget, a 3-as elődöntőben és a bronz mérkőzésen szintén 1 leget, a döntőben viszont 3 leget kellett nyerni – magyarázta a verseny menetét a szervező.

Fotó: A művelődési ház

Az első darts verseny legfelső fokára Novek Zsombor került, a második helyezett Kovács Angéla lett - aki egyben a legjobb női darts játékos is lett -, a harmadik helyezett, azaz bronz érmes pedig pedig Mucska Attila lett. - Külön köszönjük Bottka Máté, Nagy Bendegúz, Spindler Róbert, Böhm Levente, Tóth Luca, Nagy Botond, a Novek család és Hollósi Dániel közreműködését, valamint Bottka Máténak a szervezésben való részvételt és az érmek, valamint a kupa felajánlását! Ennek a programnak biztosan lesz folytatása – tette hozzá a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában