Felkészülési mérkőzés

2024.01.21. 20:38

Kemény munkában a Csákvár Törökországban

Az Aqvital FC Csákvár lejátszotta első felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban, Tóth Balázs együttese a koszovói élvonalbeli SC Gjilani ellen lépett pályára.

Beke Zsombor

A Csákvár (fehérben) nyerte az első felkészülési mérkőzését Törökországban

Forrás: Aqvital Fc Csákvár

Aqvital FC Csákvár – SC Gjilani 1-0 (0-0)
Side, Emirham Sportközpont
Aqvital: Zelizi – Murka, Babós, Karacs, Nahirnij – Farkas A., Mészáros D., Gazdag – Tamás N., Simon A. (Nagy Z., 46.), Fejős.
60. perctől: Somodi – Szalai, Papucsek, Gregor, Baracskai – Dusinszki, Dencinger, Szakály D. – Yablonskyi, Nagy Z., Juhász L.
Gól: Szakály (80.)

Nem nyaralni ment a Csákvár Törökországba, az NB II. tavaszi folytatására készülő együttese napi három edzéssel készül már napok óta kiváló körülmények közepette. 

– Élvezem az edzések minden percét. Talán egyetlen kapusedzőm sem vette ennyire komolyan a munkát, mint Soma (Somodi Bence), minden alkalommal rendkívül változatos feladatokkal lep meg. Az egész gyakorlást videóra vesszük, hogy aztán részletesen kielemezzük, s az alapján javítsuk a hibákat – nyilatkozta a csákváriak honlapjának Zelizi Patrik.

A megterhelő edzések mellett már egy mérkőzésen is túl vannak a csákváriak, a koszovói élvonalban harmadik helyen álló SC Gjilani ellen lépett pályára az Aqvital FC. Alapvetően több helyzetet dolgozott ki a Csákvár, Fejős volt elemében. A 25. percben az ő beadására érkezett (volna) Tamás, de a kapus lefülelte az átadást, majd a 43. percben Murka betörése után Fejős elé került a labda, de a jobb sarok mellett kötött ki a játékszer. Az 58. percben már nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez a Csákvár, Gazdag Vajk szabadrúgása a kapufa és a felső léc találkozásánál csattant. 60. percben sort cserélt Tóth Balázs, majd sokáig komolyabb lehetőség nélkül csordogált a találkozó. Aztán a 80. percben Nagy Zoárd tálalt a tizenhatoson belül Szakály elé, a rutinos játékos nyolc méterről értékesítette a helyzetet. A 90. percben Somodi bravúrjára volt szükség az eredmény megtartására, a AFC győzelemmel kezdte a törökországi edzőtábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában