Olimpiai selejtező

2024.01.23. 13:38

Hét fehérvári játékos a magyar válogatott keretében

A magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Don MacAdam kihirdette bő keretét a februári, budapesti olimpiai selejtezőre. A keretben hét fehérvári játékos szerepel, sőt, a szakmai stábban ott lesz a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője, Kiss Dávid is.

Beke Zsombor

Forrás: MJSZ

Az elmúlt két válogatott tornához képest jóval erősebb keretet hívott össze Don MacAdam szövetségi kapitány, ez nem véletlen, hiszen február 8. és 10. között Budapesten rendezik meg a mieinket is érintő olimpiai selejtezőt. A magyarok mellett ott lesz a Tüskecsarnok jegén Spanyolország, Litvánia és Japán, a négyesből az első jut tovább a következő körbe. 

A szakmai stáb egyelőre bő keretet hirdetett, amelyben három kapus, nyolc hátvéd és tizennégy csatár szerepel. A névsorban összesen hét fehérvári játékost találni, a FEHA19-et Falus Ádám képviseli, míg a Hydro Fehérvár AV19 együtteséből Hári János, Mihály Ákos, Terbócs István, Stipsicz Bence, Kiss Roland, Németh Kristóf lesz ott a február 5-én kezdődő összetartáson. Az elmúlt tornákon már megszokottá vált, hogy Don MacAdam munkáját magyar edzők segítik, ezúttal Szilassy Zoltán és a Volán vezetőedzője, Kiss Dávid láthatja el tanácsaival a szövetségi kapitányt.


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (HK Poprad, szlovák)
Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Pozsgai Tamás (BJAHC), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19)
Csatárok: Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, francia).

A budapesti olimpiai selejtező programja:

Február 8., 15.00 Litvánia-Japán
Február 8., 18.30 Magyarország-Spanyolország
Február 9., 16.30 Spanyolország-Japán
Február 9., 20.00 Magyarország-Litvánia
Február 10., 16.30 Litvánia-Spanyolország
Február 10., 20.00 Japán-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában