Feol podcast

2024.01.15. 16:00

Feol Sportpodcast - Vendégünk Sille Tamás válogatott jégkorongozó

Dunaszerdahelyen született, a hokihoz érzett leginkább kedvet, bár futballozott is. Mivel a magyarlakta településen nem volt fedett jégpálya, már gyerekként a fővárosba, Pozsonyba hordták a szülei korongozni.

Horog László

A védő, Sille Tamás Fehérváron fejezte be élsportolói karrierjét, három éve a Székelyföldön dolgozik, a hokis akadémián

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Sille Tamás a Slovan gárdájában mutatkozott be a szlovák élvonalban, játszott Trencsénben, Fehérvárra a Skalica, azaz a Szakolca csapatától került az ezredfordulón. Felöltötte a magyar válogatott mezét, a B-divíziós világbajnokságok után, a sapporói csodát követően, 2009-ben A-csoportos vb-n is jégre lépett. Hat év után visszatért Szakolcára, ahol együtt korongozott a korábbi világsztárral, Zigmund Pálffyval. Játszott Csíkszeredán és Budapesten, majd ismét az Alba Volán következett, karrierjét itt fejezte be, 43 évesen. Még marasztalták, de a búcsú mellett döntött. Másodedző lett az EBEL-ben szereplő csapatban, később dolgozott Budapesten, három és fél éve pedig a Székelyföldön dolgozik, a hokis akadémián.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában