Női vízilabda

2024.01.12. 12:58

Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott az Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok elleni negyeddöntős vereséget követően legfeljebb az ötödik helyen végezhet az Európa-bajnokságon. A mieink ehhez megtették az első lépést, legyőztek a briteket, szombaton Franciaország ellen fejezhetik be a feladatot.

Beke Zsombor

Az ötödik hely a maximum, amit elérhetnek a lányok

Forrás: Kovács Anikó/MVLSZ

Magyarország – Nagy-Britannia 21-5 (7-1, 4-1, 4-1, 6-2)
Az Eb már mindenképpen csalódás lesz a mieink számára, hiszen a Mihók Attila és Cseh Sándor irányította válogatott éremért és kvótáért utazott ki Hollandiába. A csoportkörös vereségeket követően az olaszok elleni negyeddöntő sem sikerült, így már akkor eldőlt. Párizi repülőjegy egyelőre nem lesz, maximum az ötödik helyen végezhetnek a mieink. Ehhez az első feladatot, Nagy-Britannia elleni találkozót kellett először sikeresen abszolválni. Ezúttal Garda Krisztina kapott pihenőt a szövetségi kapitányoktól, de ezen a mérkőzésen így is simán nyertek a mienk. Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés, nem volt egy súlycsoportban a két gárda, és a magyar fölény végig megvolt, az utolsó játékrészben pedig teljesen elfáradtak a britek. A sima győzelem után szombaton 17.30-kor Franciaországot kell megverni az ötödik helyért. A dunaújvárosiak közül Mahieu és Szabó és szerepet kapott, előbbi gólt is szerzett.

– Fontos feladatunk, hogy a játékunkon és a lányok önbizalmán is javítsunk, emellett a lövőerő szempontjából hatékonyabb felállással is próbálkozunk. Tanulság, hogy nem kell minden támadásunkat a végletekig játszani. Ezúttal igyekeztünk olyan elemeket gyakorolni, amelyek nem feltétlenül részei a repertoárunknak, ám amikor szükséges, elővehetjük őket. A franciák ellen már biztosan nehezebb dolgunk lesz, de egyértelműen győzelmet várok – értékelt Mihók Attila a Nemzeti Sportnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában