Röplabda

2024.01.14. 08:49

A vártnál sokkal könnyebben ment (galéria)

A férfi röplabda Extraliga szombati játéknapján a MÁV Előre Foxconn sima győzelemmel zárt a Pénzügyőr SE elleni rangadón. A kék-fehéreknek mindössze 60 perc elég volt a sikerhez.

Káldor András

Pesti Marcell ismét ponterősen játszott, a fehérváriak egyik legjobbja volt

Fotó: Kricskovics Antal

Pénzügyőr SE – MÁV Előre Foxconn 0:3 (-19, -15, -19)
Kőér utca, 180 néző
Vezette: Halász Enikő, Gyulai Géza
Pénzügyőr SE: Kiss D. 6, Kövessy 4, Kovács Z. 3, Tóth K. 2, Mihálovits 2, Kispál 5. Csere: Feliciano (liberó), Majoros 13, Székely. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MÁV Előre Foxconn: Tomanóczy B. 8, Boa 8, Dileo 1, Pesti 13, Koci 14, Eke 6. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

A Loki számára az Extraliga idei sorozatában a veretlenségük megőrzése volt a cél a tavalyi bronzérmes otthonában. A hétközi, és a jövő szerdai Fino Kaposvár elleni Magyar Kupa mérkőzések közé beékelt találkozóra a sérülések és betegségek miatt muszájból némileg átalakította, rotálta csapatát Dávid Zoltán, így helyet kapott a kezdőben a legutóbb a DKSE elleni bajnokin 27 pontot szerző Boa Szabolcs, valamint Tomás Dileo is.

Ez a változás azonban egyáltalán nem látszott a kék-fehérek játékán, és az első szettet a kezdeti tapogatódzást követően végig vezetve hozták.

A folytatás, ha lehet még könnyebben ment, nem kellett hozzá még húsz perc sem, hogy térfelet cseréljenek a csapatok. Tomanóczy Bálint remekül sáncolt, Redjo Koci és Pesti Marcell pedig szállították a pontokat.

A harmadik játszmában 8:8-ig fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd ezt követően Pesti rálépett a gázra, és szép lassan faképnél hagyta a Loki riválisát. Öt-hatpontos vezetést kovácsoltak Dávid Zoltán tanítványai, és innentől már csak az volt a kérdés, hogy meddig tart majd a mérkőzés.  
A MÁV Előre Foxconn ebben az összetételben is jócskán felülmúlta házigazdáit, önbizalomnövelő sikert aratott, és várhatja a jövő hét közepén a Fino Kaposvár elleni összecsapást.
- Betegségek és sérülések miatt ma kicsit másképp álltunk fel, mint máskor. Természetesen a szezon előtt számítottunk ilyen helyzetekre, és jó volt látni, hogy azok, akik beálltak, éltek a lehetőséggel. A Pénzügyőr is fiatalított, változott a csapata, így ezen az összecsapáson mi voltunk az esélyesek. Szükségünk volt erre a mérkőzésre, hogy picit felhozzuk magunkat a Magyar Kupa negyeddöntőre. Örülök, hogy érvényesült a papírforma, nem kellett négy-öt szettet játszanunk, és újabb sérültünk sem lett. – értékelte a mérkőzést Dávid Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában