Röplabda

2023.12.31. 18:11

Vereség az év utolsó napján

A női röplabda Extraliga 10. fordulójának rangadóján a Kaposvári NRC viszonylag könnyedén győzte le a MÁV Előre-Foxconn együttesét.

Káldor András

Ezúttal a Kaposvári NRC (sárga-fekete) felülkerekedett a MÁV Előrén

Fotó: MJSZ

Kaposvári NRC – MÁV Előre-Foxconn 3:0 (12, 18, 20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 614 néző
Vezette: Mezőffy Zsolt,  

Kaposvári NRC: Szedmák 11, Tóth-Bodovics 2, Dias da Silva 15, Hurst 9, Vilvert 15, Martin 4. Csere: Rády, Parker (liberók), Lima, Radnai 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

MÁV Előre-Foxconn:  Orosz 1, Michalewicz 1, Markovic 10, Andersson Isa 1, Dvoracek 14, Pallag 8. Csere: Kovács E. (liberó), Tarr, Király-Tálas, Vacsi 3, Szabó L. 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Nehéz összecsapás várt a fehérvári lányokra, akik idén egyszer már találkoztak házigazdáikkal. Az októberi mérkőzést a MÁV Előre-Foxconn nyerte, öt igen szoros szettet követően.

Mindkét csapat jó formában érkezett az esztendő utolsó mérkőzésére. A kaposváriak az elmúlt hét mérkőzésükön csupán egyszer veszítettek, míg a MÁV Előre-Foxconn a legutóbbi ö találkozójáról mondhatta el ugyanezt.

Nem sokat teketóriázott a KNRC, alaposan bekezdett, és 10:3-as előnyt kovácsolt. Innentől már nem volt visszaút a Loki számára, nagyon magabiztosan hozták a hazaiak a játszmát.

A folytatásban érkezett meg a meccsbe a fehérvári gárda, 10:9-nél még úgy érezhettük, hogy túljutottak a holtponton, ám Adriani Vilvert, valamint Sara Dias vezérletével a sárga-feketék bedarálták ellenfelüket újfent.
A harmadik szettben mindent megpróbáltak Lukasz Przybylak tanítványai, ez 14:14-ig működött, de utána zsinórban öt pontot ért el a KNRC, és ez a játszma, és a mérkőzés kimenetele szempontjából döntőnek bizonyult.
- Ma a játék minden elemében jobb volt a Kaposvár. Nem voltunk elég agresszívak és nem tudtunk megfelelően koncentrálni ahhoz, hogy véghez vigyük a taktikánkat. Vereséggel zárjuk a 2023-as évet. Ebből is tanulnunk kell, hogy 2024-ben még jobbak lehessünk azokban a pillanatokban, amikor igazán számít. – fogalmazott Lukasz Przybylak a találkozó után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában