Szombaton a ZTE látogat a Gáz utcai csarnokba

2023.12.15. 17:21

Tovább őriznék a hazai veretlenséget a férfi kosarasok

Szombaton, 17 órakor a középcsapatként funkcionáló zalaegerszegiek vendégeskednek az Alba Regia Sportcsarnokban.

Horog László

Fotó: DEAC

Kilenc fordulón, azaz pontosan két hónapon át vezette az NB I-es tabellát az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárcsapata, amely a tizedik kanyarban hasalt el először, kapott ki simán a bajnok Falco otthonában. A vasi rangadón, a 13. fordulóból előrehozott derbin 108-75-re, meglepően könnyen nyert a szombathelyi alakulat, ezzel a második helyre utasította a fehérváriakat. Alejandro Zubillaga gárdája jelenleg is ott helyezkedik, ami szintén előkelő, a két, tavalyi döntős ellépett a mezőnytől.

A szombathelyiek vezetik a táblázatot (11 győzelem 1 vereség), 23 ponttal, a koronázóvárosiak (10-2) egy ponttal kevesebbet számlálnak. A harmadik, egy meccsel kevesebbet játszó Szolnok 7 alkalommal nyert és 4-szer kapott ki, aztán a Körmend, a Szeged, a Debrecen és a ZTE következik, egyaránt 6 sikerrel és 5 kudarccal. A Falco mindössze egyszer botlott, a negyedik fordulóban, Szegeden, a fehérváriak múlt hétvégén Debrecenben kaptak ki nyert helyzetből, rendkívül pechesen Debrecenben, hosszabbításban, 93-92-re. Előzőleg hazai pályán léptek át magabiztosan Sopron együttesén, 100-73-ra győztek Vojvodáék. A tavalyi szezonban némi meglepetésre az előkelő, 4. helyen záró, momentán a 7. pozícióban tanyázó ZTE ellen természetesen javítani szeretnének, hazai pályán. A zalaiak múlt hétvégén, Szombathelyen veszítettek 100-72-re, előzőleg otthon verték a DEAC-ot, hatalmas küzdelemben, 73-71-re. Korábban, november végén, a 9. fordulóban pedig 76-71-es sikert arattak Sopronban.  

-  A DEAC ellen komoly esélyünk volt a győzelemre, izgalmas, kiélezett meccs volt. Szinte végig a kezünkben volt a mérkőzés, azonban a végén fontos büntetőket nem dobtunk be, emiatt veszítettünk. Magunknak köszönhetjük az egészet, domináltunk, a végjátékot mi rontottuk el. A szombati ellenfél, a ZTE fizikális csapat, jó centerekkel, a palánk alatt Tóth Ádámmal és a szerb Danilo Ostojiccsal harcolok majd. Természetesen nyerni szeretnénk, oda kell figyelnünk, de úgy gondolom, megnyerjük az összecsapást. Hazai pályán még veretlenek vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni, valamint természetesen ki akarjuk szolgálni lelkes szurkolóinkat – közölte Balogh Máté, az Alba nyáron igazolt magasembere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában