A Hajdúságban bizonyíthat az Alba együttese

2023.12.08. 08:31

Pénteken este Debrecenben érdekeltek a fehérvári kosarasok

A megszokott, hétvégi, szombat esti időpont helyett ezúttal pénteken, 18 órakor lép pályára a tabellán második Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata a DEAC otthonában, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Horog László

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyolcadik fogadja a másodikat, tehát a szezonban mindössze egy vereséget számláló koronázóvárosiak a keleti derbi esélyesei. Hosszasan vezette a táblázatot Alejandro Zubillaga együttese, aztán másfél hete Szombathelyen porszem került az addig remekül működő gépezetbe. Az utóbbi fél évtized legjobb magyar csapata könnyedén, 108-75-re nyert a 13. fordulóból előrehozott összecsapáson, ezzel a sárga-feketék átvették a vezetést a tabellán. A fehérváriak tehát átadták a hosszasan birtokolt pozíciót a csúcson, azonban gyorsan visszatértek a győztes útra, múlt szombaton könnyedén verték a Sopront az Alba Regia Sportcsarnokban, 100-73-ra. Pedig ez a meccs sem ígérkezett könnyűnek, az első negyedet egy ponttal nyerték a nyugatiak, aztán beindult a Fejér vármegyei henger.

A hétvégi ellenfél debreceniek legutóbb hatalmas csatában, Zalában kaptak ki egylabdás meccsen, 73-71-re, előzőleg ők is elcsúsztak a banánhéjon Vasban, hasonlóan simán kaptak ki Szombathelyen, 87-68-ra, mint a fehérváriak. A DEAC utolsó sikerét a nem sokkal később edzőcserén áteső Sopron ellen aratta, november derekán hazai pályán, 86-73-ra győztek a keletiek. A bajnokságban 5 győzelemmel és 5 vereséggel rendelkeznek, a jelenlegi középcsapat státusznál, a 8. pozíciónál nyilvánvalóan többre vágynak.

A tavalyi szezonban mindkét összecsapáson Vojvodáék voltak jobbak, itthon roppant magabiztosan, 106-78-ra nyertek, idegenben pedig 87-77-re, utóbbi találkozón sem voltak nyitott kérdések. A fehérváriak a jelenlegi, 10-1-es mérleget szeretnék 11-1-re módosítani. A saját nevelésű hátvéd, Takács Milán szerint erre meg is van minden esélyük.

-Az utolsó három mérkőzésen nem úgy alakult az első félidő, ahogy terveztük, nem volt meg a kellő energia, de a múlt hét közben vívott, Falco elleni rangadó kivételével, a többi meccsből mi jöttünk ki győztesen. A második félidőben rendre a magunk javára fordítottuk az összecsapásokat, a szezon elején is előfordult, hogy nem kezdtünk jól, aztán mégis az elképzeléseink szerint alakultak a dolgok. Pénteken az ötvenszázalékos mérleggel rendelkező DEAC-hoz látogatunk, hullámzó teljesítményt nyújtanak, kellemetlen ellenfélnek szémítanak. Magas szerkezetű csapat, döntő lesz, hogy a palánk alatti védekezést miként sikerül megoldanunk, fontos, hogy az első perctől kezdve felvegyük a ritmust. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, minden mérkőzésnek jelentősége van. A bajnok Falcóval egyetemben sikerült ellépnünk a mezőnytől, ha nyerünk a DEAC otthonában is, tovább őrizhetjük remek pozíciónkat – mondta Takács Milán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában