Évzáró bankett

2023.12.19. 08:00

Meglepetés a velencei focicsapat háza táján

Meglepetést kapott a velencei futballcsapat hétvégi évzáró bankettjén: új mezeket vehetett át a csapatkapitány a nagy velencei támogatótól.

S. Töttő Rita

Fotó: Krausz György

December 16-án, szombaton este a Velence Resort&Spa adott helyet a velencei futballcsapat évzáró bankettjének – a helyszín pedig nem véletlen. A csapat tagjai - ifjúsági és felnőtt játékosok - mellett a csapatot segítő helyi vállalkozók és támogatók lehettek szemtanúi ugyanis annak, hogy Bársony Péter, a szálloda igazgatója vadonatúj szerelést nyújtott át a csapat kapitányának. A támogatóra nagy szüksége van a csapatnak – erről az igazgató mesélt a feol.hu-nak:

- A velencei futballcsapat közel kilenc évtizedes fennállása alatt meghatározó vezéralakja volt mindig a megyei labdarúgásnak, de néha voltak hullámvölgyek is, mint például 2019-től kezdődően. Volt  sajnos, mikor nem tudott felnőtt csapatot indítani az egyesület a megyei bajnokságban – emlékezett Bársony Péter, hozzátéve: az okok, amelyek ezt előidézték, szerteágazóak – fogalmazott, s hozzátette: de sajnos a város anyagi helyzete sem tette lehetővé, hogy az önkormányzat az elmúlt évtizedekhez képest hasonló támogatásban részesítse a csapatot. - Az utánpótlás, köszönhetően a velencei térségi sportegyesületnek, eredményesen szerepelt, és ennek következtében újból lehetőség nyílt a felnőtt csapat szereplésére, akik jelenleg helyi kötődésű fiatalok által a megyei harmadosztályú bajnokságot tetemes előnnyel vezetik. Nagy az esély arra, hogy a következő szezont egy osztállyal feljebb kezdhetik meg!

Fotó: Krausz György

A csapategységen nem fog múlni a folytatás, mégis nagy motivációt jelentett az évzáró eseményen átadott új szerelés. A támogató reményét fejezte ki a jövő kapcsán: - Ha ilyen összefogás jellemzi a támogatók és segítők munkáját, akkor előbb utóbb az összefogásnak köszönhetően újból kisüt a nap Velencén, ahogy fogalmazott Kvak János, az egyik legaktívabb velencei szurkoló, aki minden meccsen jelen van és kiabálja el magát minden kezdő sípszó után a tóparton: „Hajrá Velence!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában