Női röplabda

2023.12.05. 12:41

Kiélezett csata vár rájuk

A női röplabda Extraligában újabb rangadó vár a MÁV Előre-Foxconn csapatára ma 18 órakor a Swietelsky-Békéscsaba otthonában.

Káldor András

Linda Andersson pontjaira nagy szükség lesz Csabán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Amennyiben a tabellára tekintünk, azzal szembesülhetünk, hogy a két csapat egymást követi, illetve az ötszörös magyar bajnok, tavalyi ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba közvetlenül a Loki mögött a harmadik, míg a fehérváriak jelenleg az ezüstérmes pozíciót foglalják el, őket a mindkettőjüket a közelmúltban legyőző címvédő Vasas Óbuda előzi meg.
A MÁV Előre-Foxconn az előző játéknapon magabiztosan győzte le 3:0-ra a FATUM Nyíregyháza csapatát, és ez bizakodásra adhat okot a csabai találkozó előtt, bár a Viharsarokban nem lesz könnyű nyerni, de ez idén már sikerült az előbb említett Nyíregyháza, illetve a Vasas Óbuda együtteseinek.
A Lokit két korábbi békéscsabai játékos is erősíti, Pallag Ágnes a klub nevelése, és 2007-től 2014-ig itt szerepelt, valamint Király-Tálas Zsuzsanna, aki 2015 és 2017 között, és a 2018-2019-es szezonban játszott náluk.
A két csapat az előző idényben nem játszott szorosnak mondható találkozókat, az alapszakaszban mindkétszer 3:0-ra győzött a Békéscsaba, és ugyanez a eredmény született a negyeddöntő három összecsapásán is. Igaz, mint a sportágat ismerők tudják, ez egy teljesen más összetételű MÁV Előre volt…

- Tudjuk, milyen erős ellenfél a BRSE. Azzal is tisztában vagyunk, mennyi trófeát nyertek az utóbbi időben. Tiszteljük őket, de mindezek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon kemény csatát fogunk velük vívni a tabella második helyéért. Két különböző stílus találkozik majd egymással: a BRSE nyers erőre építő, offenzív játéka és a mi gyors, technikás röplabdánk. Szerdán meglátjuk, melyik lesz hatékonyabb. Érdekes összecsapásra számítok, egy jó adag extra nyomással a játékosok vállán. Be akarjuk bizonyítani, hogy bárkire veszélyesek lehetünk, és a Nyíregyháza elleni győzelmünk után ez egy újabb remek alkalom erre. – hangsúlyozta Lukasz Przybylak a Loki vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában