NB II

2023.12.03. 19:17

Kibrusztolta a Csákvár a döntetlent

A Merkantil Bank Liga NB II 17., utolsó őszi fordulójában az Aqvital FC Csákvár a Tiszakécskei LC ellen az utolsó pillanatokban egyenlített, és ponttal térhetett haza.

Káldor András

A fehérben játszó AFC Csákvár pontot tudott menteni a hosszabbításban

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tiszakécske LC – Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)
Tiszakécske, 200 néző

Vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Tőkés Róbert)

Tiszakécske LC: Kiss Á. – Fodor F., Viczián, Grünvald – Szőr (Szekér, 46.) – Torvund (Winkler, 82.), Kocsis D., Erdei C., Bertus (Máté, 90.), Cipf (Gyurján, 78.) – Zamostny (Pongrácz, 78.). Megbízott vezetőedző: Toldi Gábor.

Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, Baracskai – Farkas A., Major M. (Nagy Z., 73.), Szakály D. (Juhász L, 60.) – Tamás N., Simon A., Gazdag V. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Torvund (65.), ill. Nagy Z. (91.)

Hét NB II-es bajnoki mérkőzésen játszott eddig egymás ellen a két csapat, ezek közül két kécskei győzelem, négy döntetlen és egy csákvári siker a mérleg, a találkozó nagy kérdése volt, hogy az AFC mennyire tette túl magát az előző heti Nyíregyháza Spartacus elleni megsemmisítő, 1-7-es vereségen?
Eléggé átalakult a csákvári kezdő tizenegy ehhez a meccshez képest, kimaradt Papucsek Barna, és László Noel, Mészáros Dávidot pedig betegsége akadályozta abban, hogy elutazzon. Letöltötte viszont eltiltását, és visszatért Farkas Aurél és Murka Benedek, és bekerült Simon András Nagy Zoárd helyett, aki a múlt heti fejsérülése miatt a kispadon ült, de a későbbiekben a főszerepet vállalt a pontszerzésben.

Az első negyedórában a vendéglátók kezdeményeztek többet, de fölényük meddőnek bizonyult, a kapura különösebben nem jelentettek veszélyt, csupán Cipf Dominik próbálkozott, de a kapu fölé küldte a labdát. A 20. perc hozta az első csákvári helyzetet, egy jobb oldali szögletből Babós Levente csúsztatott a kapu mellé. A 37. percben maradt ki a találkozó addigi legnagyobb lehetősége, formás akció végén jobbról Tamás Nándor centerezett, de az érkező Gazdag Vajk ajtó-ablak szituációban nem találta el a labdát. Válaszképp a rutinos Bertus Lajos lőtt a kapu fölé egy kavarodás után.

Az 57. percben valóságos tűzijátékot rendezett a Tiszakécske a vendégek kapuja előtt, majd a 62. percben Cipf 17 méterről megküldött lökete kerülte el a hosszú sarkot. A 65. percben a volt csákvári Torvund Alexander kicselezett két védőt, majd a 16-os sarkáról eleresztett, a rövid sarokra tartó lövése Pécsi Ármin mellett a hálóban kötött ki, 1-0. A bekapott gól után a csákváriak mindent megpróbáltak, többször közel jártak ahhoz, hogy betaláljanak, de ez csak a 91. percben jött össze, Babós labdáját Simon András ívelte kapura, Karacs Dániel középre fejelt, és ezt Nagy Z. két lépésről a gólvonal mögé fejelte, 1-1.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában