Női röplabda Extraliga

2023.12.15. 11:20

Javíthatnának a mérlegen

A női röplabda Extraliga alapszakaszának 8. fordulójában az UTE csapatának vendége lesz a MÁV Előre-Foxconn együttese. A fehérváriak a tabella 3. helyén, míg vendéglátóik a 6. pozícióban várják a ma este (szombaton) 17 órakor kezdődő összecsapást.

Káldor András

A fehérvári Maia Dvoracek és Orosz Bianka blokkolnak az októberi győztes találkozón

Fotó: Kricskovics Antal

Egyelőre úgy tűnik, hogy az UTE csapata MÁV Előre-Foxconn egyik mumusának számít az Extraligában. Az örökmérleg erősen a fővárosi csapat felé billen, bár a Loki tagsága még aránylag friss, így nem sokszor találkozhattak. A fehérvári hölgykoszorúnak mióta feljutott a legmagasabb osztályba kevés babér termett a mérkőzések végén, az öt egymás elleni meccsen eddig négyszer a lila-fehérek, egyszer a Loki örülhetett. Tavaly a bajnokságban, az UTE otthonában 3:1-es hazai győzelem született, míg a visszavágón, amely emlékezetes, szoros mérkőzést hozott, az első két szettbe belealudtak a kék-fehérek, és onnan próbáltak felállni, de a végjáték a vendégeknek jött össze. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is találkoztak a felek, itt mindkét mérkőzést kellően magabiztosan, egyaránt 3:1-re megnyerték az újpestiek.   

Mindenesetre a szezon első játéknapján, a nyár folyamán jelentősen megerősödött MÁV Előre-Foxconn győzelemmel nyitott a Videoton Oktatási Központban megrendezett mérkőzésen. Különösen a tavalyi keretből a magyarok mellett egyedüli külföldiként a szezon legjobb átlója, a sokszor megállíthatatlan bizonyuló, és ebben a szezonban talán még jobb formában is játszó amerikai Maia Dvoracek, valamint a nyáron érkezett, 88-szoros válogatott Pallag Ágnes villogott, ők ketten 32 pontot tettek a közösbe, és döntő részük volt abban, hogy megtört a jég, és meglett a párosítás első fehérvári sikere (3:1).
Az UTE az előző fordulóban a Szent Benedek Röplabda Akadémiát győzte le szintén 3:1-re, főként a kubai légiós, Yensy De La Caridad Kindelan Iznaga remek játékának köszönhetően, aki 21 ponttal vette ki a részét a sikerből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában