45. Téli Kupa, Csókakő

2023.12.04. 16:30

Idén a Sördögök is csatlakoztak a "kispályás foci roncsderbijéhez"

December első hétvégéjén a hagyományoknak megfelelően kisorsolták a csókakői Téli Kupa kispályás labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek párosításait. A 45. sorozat a hétvégén indul és az idén új gárdával is bővült a nevezők listája.

Borsányi Bea

A kép idén januárban készült a 44. Téli Kupa Faterock-Vértesalja Gyermekei összecsapáson

Fotó: Fűrész György

Az extremitásoktól sem mentes körülmények miatt annak idején Nagy II János, a Videoton egykori kiválósága a kispályás foci roncsderbijének nevezte a tornát, melyet 1978 óta rendeznek meg és az évek folyamán mindösszesen egyszer maradt el: 2021-ben a Covid- lezárások miatt. Ugyancsak a járvány miatt kerültek fel az általános iskola betonos udvaráról a Jordán Parkerdőben lévő füves pályára az összecsapások, amikor az iskolai tanulókon és dolgozókon kívül senki sem tehette be a lábát az intézménybe. Azóta azonban minden visszatért a megszokott kerékvágásba. Vagyis majdnem minden, idén ugyanis a korábbi együttesek mellett egy vadonatúj csapat is megjelent a kupában!

Azaz, nem a csapat vadonatúj, hiszen a móri Sördögök korábban is létezett, csak eddig a teremfociban igyekeztek bizonyítani, de évek óta érlelik a gondolatot, hogy indulnak a csókakői Téli Kupán is. Mellettük a tavalyi bajnokság hét csapata az Öregfiúk, a Faterock, a Csőcselék, a Felvidék, a TBC, a Vértesalja Gy., és a White FC mérkőznek meg majd egymással. A menetrend is a szokásos, minden vasárnap – leszámítva az idén vasárnapra eső december 24-ét és 31-ét – forduló! Az első mindjárt most, december 10-én, amikor reggel 8 órakor a Csőcselék – TBC összecsapáson indul útjára a labda. Ezt követően 9 órakor a Vértesalja Gyermekei – Faterock, 10 órakor a Sördögök – Öregfiúk, 11 órakor pedig a Felvidék - White FC mérkőzésekre kerül sor. 

Az időjáráselőrejelzés jelenleg nem ígér semmilyen extrém körülményeket, „csak” hideget: egyelőre 3 fokot és csak elszórtan előforduló csapadékot jósolnak vasárnapra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában