23. MINDIGVÁR NONSTOP Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál

2023.12.28. 21:34

Határon túli lányok az élen

Szerdán az Amatőr Kupa küzdelem sorozatával megkezdődött a VOK-ban a Videoton Baráti Kör szervezésében a 23. MINDIGVÁR NONSTOP Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál, majd csütörtökön már az ifjaknál, a nők, valamint a szurkolóknál is eredményt hirdettek. Az U11-eseknél a Fehérvár FC, míg a nőknél a szerbiai TSC Magyarkanizsai NLK játékosai vívták ki az elsőséget. A szurkolói kupa „házidöntőjét” pedig a Válasz FCF nyerte a Videoton BKE előtt.

Káldor András

A TSC Magyarkanizsai NLK (zöld) csapata veretlenül nyerte a női kupát, a kép az Enying elleni 7-1-re megnyert találkozón készült

Fotó: Kricskovics Antal

A csütörtöki játéknapon először hat U11-es csapat harcolt a Botos István Emléktornán a helyezésekért, itt a harmadik helyet a Főnix FC együttese szerezte meg az Ikarus-Maroshegy előtt, míg a döntőben a Fehérvár FC 5-1-es győzelmével lett első a KFC Komáromot megelőzve.

A nőknél öt csapat – Csíkszereda, TSC Magyarkanizsa NLK, Fehérvár FC, Enying Női VSE, Sárkeresztes – körmérkőzéses formában döntötte el az elsőséget. Itt a TSC Magyarkanizsai NLK veretlenül, három győzelemmel, és egy döntetlennel a tarsolyában végzett az élen, a Csíkszereda, és a Fehérvár FC gárdái előtt. A negyedik a Sárkeresztes, míg ötödik az Enying Női VSE lett. A gólkirályi címet Malasevics Szandra (TSC Magyarkanizsa NLK) szerezte meg, a legjobb játékos Léna Marianovics (TSC Magyarkanizsa NLK), míg a legjobb kapus címet Erős Evelinnek ítélték a szervezők. A legjobb Fejér vármegyei csapat pedig a Fehérvár FC lett.

A szurkolói kupán hat csapat – Válasz FCF, RBC Fiatalság, Móri Árok Faház, Fana, Lokálpatrióták Csíkszereda, Faház Brigád - indult. Itt két csoportot alkottak a gárdák, a Club’41 csoportot a Válasz FCF, illetve az RBD Ultras csoportot a Videoton BKE csapatai nyerték. Az elődöntőben mindkét összecsapás büntető lövések után fejeződött be, a Válasz FCF a Lokálpatrióták Csíkszereda, míg a másik ágon a Videoton BKE a Móri Árok Faház együttesén jutott túl a fináléba. A bronzmeccsen ugyancsak a szétlövés döntött a Móri Árok Faház javára. A „házidöntőben” a Válasz FCF 3-2-re kerekedett felül a Videoton BKE együttesén, és zsebelte be a 2023-as év bajnoka címet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában