Acélosítani szeretnék pozíciójukat a dobogón a fehérváriak

2023.12.08. 15:08

Három pontért megy a Vidi

25. egymás elleni, élvonalbeli összecsapására készül a harmadik helyen álló Fehérvár FC és a 10. Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 16. fordulójában. A mérkőzés vasárnap 15.30-kor kezdődik.

Ferencz Balázs

Szabó Levente tudja, hogy kell betalálni a kövesdieknek

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Koncz Márton

Az örökmérleg nyelve a Vidi felé billen, hiszen a 17 fehérvári siker és 7 döntetlen mellett a matyóföldiek csupán négy alkalommal nyertek.
A Vidi most sem szeretne könnyíteni a serpenyőn, ugyan idegenben csapnak össze a felek, a lendületben lévő piros-kékek dobogós helyezésük acélosítására törekednek.

– Nem arra gondolunk, hogy újra idegenben játszunk, és nyernünk kell. Nem akarunk magunkra nyomást helyezni, de kijelenthetem, hogy három pontért megyünk - mondta Szabó Levente, a Vidi csatára. - Szeretnénk folytatni azt a munkát, amit eddig végeztünk. Mindegy, hogy itthon, vagy idegenben játszunk. Ha ugyanúgy odatesszük magunkat, mint az utóbbi mérkőzéseken, nem érhet meglepetés. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, s ez plusz erőt ad a csapatnak. Felszabadultan és jó hangulatban várjuk a vasárnapi találkozót. A Sóstói Stadionban, az első meccsen is sikerült betalálnom ellenük, remélem, ezt a jó szokásomat meg tudom tartani hétvégére is. Igaz, az utóbbi időben összekapta magát a Mezőkövesd, otthon nagyon jók. Kemény, éles meccsre számítok.  

A Mezőkövesd nem kezdte jól az idei szezont, az első győzelmét a hetedik fordulóban aratta, akkor meglepetésre az ezüstérmes Kecskemét otthonából hozta el a három  pontot. Aztán feljavult Kuttor Attila együttese, legutóbbi hat bajnokiján 10 pontot szerzett, az Újpestet például 4-0-ra ütötte ki hazai környezetben, majd pontot rabolt az Üllői útról. Legutóbb is a Ferencvárossal csaptak össze a matyóföldiek, de nem tudták megismételni napokkal korábbi tettüket, pont nélkül maradtak a negyedik fordulóból elhalasztott találkozón, 2-0-ra nyert a Fradi. Egyelőre rejtély, hogy a címvédővel három nap alatt megvívott két bajnoki mennyit vett ki Kuttor Attila csapatából.
A Vidi és a Kövesd augusztus 27-én randevúzott, a fehérváriak 2-0-ra nyertek. Az előző szezon azonban rendkívül kiegyenlített mérleget mutatott, előbb a Vidi nyert 2-1-re, majd egy 1-1-es döntetlen után a Mezőkövesd aratott 2-1-es győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában