Szép siker

2023.12.04. 17:01

Berecz Zsomborral a fedélzeten csapatvilágbajnokok lettek a magyar hajósok

A Fejér vármegyei származású Berecz Zsombor vezetésével a Sámánok elnevezésű együttes Las Palmasban, az SSL Gold Cup döntőjében aranyéremmel zárt. Ez a verseny a vitorlások csapat-világbajnokságának felel meg.

Beke Zsombor

A győztes magyar csapat a célba érkezést követően

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

A váli származású Berecz Zsombor az utóbbi időben szövetségi kapitányként ténykedett, de ez nem jelenti azt, hogy ne versenyezhetne. A közelmúltban Kanári-szigeteken rendezték meg SSL Gold Cupot, a magyar egység Sámánok néven futott, a legjobb 32 között csatlakoztak be a küzdelmekbe, minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre. A mieink csapatában a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt a kapitány, kormányosként a Repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert szerepelt. A több megmérettetés során a magyarok először a legjobb nyolc közé jutottak be, méghozzá egyetlen olyan országként, amelynek nincs tengere. Aztán a szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe. 
A finálé izgalmas versenyt hozott, bár a Sámánok kicsit beragadtak a rajtnál, a gyenge szél mellett be is szorították az ellenfelek a magyar hajót, így nem sikerült jól a kezdés. Azonban ezt követően az első három a mieink egységével együtt elhúzott a többiektől, aztán Bereczék az élre álltak. Az utolsó 300 méterre 200 méteres előnnyel fordult a magyar csapat, végül 29 másodperccel az olaszokat, 52-vel verték meg a mieink.

– Egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak. Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű. Nagyon szépen köszönjük a drukkolást! Érezte az egész csapat végig a három héten keresztül. Mi vagyunk a legbüszkébbek, hogy boldoggá tudtunk tenni benneteket és be tudtuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak – üzent a magyar szurkolóknak a beérkezést követően Berecz Zsombor.

A teljes magyar csapat névsora, akik a sorozat ideje alatt vízre szálltak: Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában