Alejandro Zubillaga vezetőedző szerint tanulnak a hibáikból

2023.12.10. 14:20

Nem zárták le időben az összecsapást az Alba kosarasai

Másfél hete a bajnok Falco állította meg először a szárnyaló fehérváriakat, akik a folytatásban magabiztosan verték hazai pályán a Sopront, a hétvégén pedig Debrecenbe utaztak. Hiába domináltak végig, a hazaiak végül hosszabbítás után nyertek, 93-92-re.

Horog László

A debreceniek szerb légiósa, Djordje Drenovíc (labdával) komoly érdemeket szerzett a hazaiak hosszabbításos sikerében

Fotó: DEAC

A lefújás után a hajdúságiak trénere, Andjelko Mandics volt érthetően jóval elégedettebb.

- A meccs után gratuláltam a srácoknak, a legfontosabb számomra, hogy egy percig sem adtuk fel, ami nagy dolog. Végig futottunk az eredmény után, de az első félidőben kihagyott helyzeteket a túlóra során sikerült értékesítenünk. Az Alba játékosainak minősége tükrözi a jó dobószázalékukat, mi viszont a negyedik negyedben extra energiákat mozgósítottunk, így sikeresen visszajöttünk a mérkőzésbe, tíz pontos hátrányból. Nagyon nehéz találkozó volt mindenki számára, de nyertünk és megyünk tovább, ilyen hozzáállással és akarattal nem lesz gondunk a jövőben. Az elejétől azt mondom, hogy saját magunk ellenfelei vagyunk.

Alejandro Zubillaga szerint lezárhatták volna az összecsapást, de nem tették, ami megbosszulta magát.

- A mérkőzés nagy részében kontrolláltuk a játékot, de a negyedik negyedben a DEAC az üres dobásokkal visszajött, önbizalmukat pedig megőrizték a találkozó végéig. Mi nem készültük a hosszabbításra, nem voltunk elég higgadtak, túl sokat hibáztunk, bármelyik oldalra eldőlhetett a csata, ezúttal a hazaiak voltak szerencsésebbek. Nagy probléma nem történt, tanulunk a hibáinkból, levonjuk a következtetéseket és megyünk tovább az úton.

A hazaiak szerb légiósa, Djordje Drenovac jól teljesített, 21/6 ponttal jelentkezett.

- Az Alba mindig gyors játékra épít, így türelmesnek kellett lennünk, meg kellett várnunk, amíg hibáznak. Ellenfelünk minőségét mindenki ismeri, természetes, hogy néhány extra dobással is előrukkoltak. Az első három felvonás során csak apróbb dolgok választották el a csapatokat, de a negyedik negyed és a hosszabbítás hozta az igazi áttörést számunkra.

Jordan Barnett, a fehérváriak amerikai erőcsatára 8/3 pontot tett ezúttal a közösbe.

- Korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést, a negyedik negyedben pedig már a koncentráció hiánya ütközött ki, amivel egyébként az idei szezon során korábban is küzdöttünk. A rossz büntetőzésünk sem segített, ami szintén a fókuszhiányra utal, a felelőtlen döntéseink pedig megbosszulták magukat. Ez volt az a pofon, amit kapnunk kellett, legközelebb megpróbálunk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában