A ZTE sem jelentett megoldhatatlan feladatot

2023.12.18. 16:21

A második legjobb csapattal találkoztak a zalaiak

A ZTE gárdája sem tudta megállítani az Arconic-Alba Fehérvár kosarasait a Gáz utcai csarnokban. A hazaiak 103-76-ra nyertek a 12. bajnoki fordulóban vívott összecsapáson.

Horog László

a fehérváriak irányítója, Siyani Chambers (labdával) küzd egy korábbi bajnoki összecsapáson

Fotó: Fehér Gábor

Hazai pályán továbbra is veretlenek a szezonban mindössze kétszer vereséget szenvedő kék-fehérek. Három hete Szombathelyen kaptak ki Vojvoda Dávidék a bajnok otthonában, valamint másfél héttel ezelőtt, az utolsó, idegenbeli találkozón, Debrecenben, hosszabbításban szenvedtek 93-92-es vereséget. Ezúttal nem volt gond, rendkívül magabiztos sikert arattak a középcsapatnak számító zalaiak ellen.

Alejandro Zubillaga, a koronázóvárosiak trénere érthetően elégedetten értékelt.

- Szeretnék gratulálni az edzői stábomnak, keményen dolgozunk és bár általában engem látnak az emberek, egy csapat vagyunk. A bajnokság első fele véget ért, sok meccset nyertünk, de én azt szeretném kiemelni, hogy a játékosaim profin dolgoznak minden nap. Ami a hétvégi meccset illeti, elvégeztük a munkát, tudjuk, hogy a ZTE gondokkal küzdött az elmúlt időszakban, nehéz helyzetben érkezett az összecsapásra. Nem tudom, a bajnokság második felében mi fog történni, napról napra kell fejlődnünk, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálva. Remélem az alapszakasz második felében sem lesz gondunk a játékkal, remek állapotban kezdjük majd a rájátszást. Természetesen kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

A cseh szakvezető, Lubomir Ruzicka szerint a vendéglátók teljesen megérdemelten nyertek.

- Büszke vagyok a fiatal játékosainkra, megmutatták, hogy lehet rájuk építeni a jövőben. A záró dudaszót követően gratuláltam az Alba vezetőedzőjének, megvédték a hazai pályát, úgy gondolom, a liga második legerősebb csapatával játszottunk. Nagyon nehéz hetünk volt, pénteken tíz emberrel edzettünk, Danilo Ostojic és Tóth Ádám viszont reggelre még jobban lebetegedett, így nem kockáztattuk a játékukat. Emellett Csátaljay Péter és Németh Ákos sem állt rendelkezésre, ráadásul Tomas Lekunas is kiesett a játékból, mindössze három perc után. Ez a keret ötven százaléka, a meccs előtt kicsit úgy éreztem, mintha egy F1-es autóval kéne felvenni a versenyt, miközben én egy Skoda Fabiát vezetek. Ennek ellenére becsülettel küzdöttek a fiúk, az első 15 percben tartottuk a lépést az Albával, aztán a második negyed utolsó öt percében sokat hibáztunk, ellenfelünk ellépett. A második húsz percben már nem volt erőnk többre. Remélem, hogy a sérültek hamarosan visszatérnek, ugyanis a Honvéd ellen nagyon fontos meccset vívunk pénteken.

Góbi Marcell, a hazaiak saját nevelésű fiatalja szerint a magabiztos győzelmet a feljavult védekezésnek köszönhetik.

- Az elején kicsit bealudtunk, nem kezdtünk jól, aztán folyamatosan javult a védekezésünk, ennek köszönhetően sok, könnyű kosarat sikerült szereznünk. A második félidőben olyan különbséget alakítottunk ki, ahonnan már nem volt esélye a ZTE-nek visszajönni.

Csuti Kornél, a vendégek 205 centiméterre nőtt centere kimondottan jól játszott, csapata egyik legjobbja volt, 13 pontot tett a közösbe.

- Ahhoz képest, hogy a mérkőzést megelőző napokban nem tudtunk öt az öt ellen készülni a sérülések és a betegségek miatt, egész jól helyt állt a csapat, főleg az első félidőben, amíg bírtuk erővel. Úgy gondolom, a körülményeket figyelembe véve, nem játszottunk rossz meccset az Albával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában