Rossz kezdés

2023.12.03. 20:43

A DVTK elvitte mind a három pontot Székesfehérvárról (galéria)

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján a FEHA19 felnőtt együttese a DVTK Jegesmedvék alakulatát látta vendégül.

Beke Zsombor

Jan Blasko (kékben) emberhátrányból talált be a DVTK ellen

Forrás: Kricskovics Antal

FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)
Székesfehérvár, 213 néző. Vezette: Timár, Korbuly, Pálkövi, Mizsák.
FEHA19: Melnichuk – Rachinskiy, CSOLLÁK (1) / Falus, Salamon / Kasinski, Seregély (1) / Szécsi – ZEZELJ, Fekete (1), Blasko 1 / Strazdins, Farkas L., AMBRUS CS. 1 / Németh Z., Balasits, Lászlóffy / Farkas I. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
DVTK: VORIS – Szirányi (2), Vojtkó / Verveda (1), BEAN (2), Szathmáry, Shrabau / Szalay, Pecsét – Esteves, LÖVEI 1, Barrow (1) / Miskolczi, Páterka, Berdnikov / Kuleshov (1), E. Razumniak, V. RAZUMNIAK 2 / Farkas M. 1, Csiki, Makai. Vezetőedző: Steve Kasper.
Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 6/0.
Kapura lövések: 24-45.

 A „nagycsapatnál” kapott lehetőség után Falusék visszatértek a magyar központú bajnokságba. Rosszul kezdett a FEHA19, 23 másodperc után már megrezdült Melnichuk hálója Lövei révén. A negyedik percben ismét mattot kapott a hazai védelem, ezúttal Razumniak volt az elkövető, 0-2. Egy ilyen kezdés után kellett jó néhány perc, mire a kék-fehérek magukhoz tértek, először Zezelj veszélyeztetett, majd Ambrus Csongor korongszerzést követően tette próbára Vorist.

A második játékrész jól kezdte a Fehérvár, és alig több mint három perc elteltével sikerült szépíteni, Seregély távoli lövésébe Ambrus Csongorért bele jól, 1-2. Elkapták a fonalat a fiatalok, sorra jöttek a Fejér vármegyeiek lehetőségei. Sajnos Szécsi, Zezelj, valamint Kasinski sem járt sikerrel. Emberelőnybe került később a FEHA19, azonban Voris jól állta a sarat, kipattanót sem nagyon hagyott a gólra éhes fehérvári támadóknak. Kiegyenlített játék zajlott a jégen, ám a fiatalok a végén nem figyeltek, 17 másodperccel a vége előtt Razumniak talált be közelről, 1-3.

A harmadik játékrész elején emberhátrányba került Anatoli Bogdanov együttese, de ez nem zavarta Jan Blaskót, aki betalált létszámhátrányban, szépen kipókhálózta a jobb felső sarkot, 2-3. Újabb hátrányt védekezett ki Anatoli Bogdanov gárdája, de aztán egyenlő létszámban megszületett a negyedik miskolci gól, Farkas Márton talált be, 2-4. Négy perccel a vége előtt öt a négy ellen támadhatott a Fehérvár, de a nagy helyzetek ellenére nem sikerült zárkózni. Innen pedig már nem volt visszaút, a kék-fehérek bár levitték a kapust is a hajrában, gólt nem sikerült szerezni, így a DVTK elvitte mind a három pontot Székesfehérvárról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában