Erste Liga

2023.12.26. 16:26

A Brassó ellen javíthat a FEHA19

Szerdán a FEHA19 felnőtt együttese a Corona Brasov gárdáját látja vendégül 18.30-kor az Erste Ligában.

Beke Zsombor

A FEHA19 (kékben) játékosaitól nagyobb koncentrációra lesz szükség a kapu előtt

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A karácsony elmúlásával visszatér az Erste Liga is a rövid pihenőjéről, szerdán Anatoli Bogdanov együttese hazai pályán javíthatja ki még az ünnepek előtti, DEAC elleni 2-1-es vereséget. Akkor a fiatalok az első két harmadban nem igazán találták a ritmust, a nagyobb helyzeteik inkább emberelőnyben adódtak, de a mérkőzésen alatt négy fórból sem sikerült betalálni. A hajrában ugyan szépítettek a kék-fehérek, de ez már későn jött, nem maradt idő az egyenlítésre.

– Csalódott vagyok az első két harmad miatt, sokat beszélgettünk arról, mennyire fontos ez a mérkőzés, mekkora jelentősége van ezeknek a pontoknak. Nem szeretném a DEAC érdemeit elvitatni: világos játéktervük volt, amelyet jól kiviteleztek, türelmesek voltak, mozgatták a korongot, többet birtokolták, mint a korábbi meccseken. Gratulálok nekik. A második harmadban a fegyelmünk meg sem közelítette az elvárt szintet, nagyon bosszantanak a kiállítások, amelyeket kaptunk. Elfogadhatatlan. Egész szezonban küzdünk azzal, hogy 1-2 gólt szerzünk, néha hármat – de minden gólért nagyon meg kell küzdenünk. A harmadik harmadban végre megérkeztünk a rendezvényre, próbálkoztunk, az utolsó 5-10 percben meg is voltak a helyzeteink. Ma három pontot kértünk karácsonyra, de nem voltunk eléggé jó fiúk úgy látszik, mert nem teljesült a kívánságunk – értékelt a találkozó után Anatoli Bogdonov.

Szerdán a Brassó érkezik a raktár utcába, a romániai csapat négy decemberi mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, ezek közül is egyet hosszabbítás után, úgyhogy a forma alapján bőven lehet keresnivalója a fiataloknak. A két gárda Székesfehérváron október elején találkozott egymással, akkor a fehérváriak nyertek 4-2-re. Novemberben a Brassó hazai jégen visszavágott a Fejér vármegyeieknek, 4-1-re nyertek akkor Kógerék. Szerdán valamelyik irányba elmozdul majd a két fél szezonbeli egymás elleni mérlege. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában