Kiliti Tamás optimista a folytatást illetően

2023.12.12. 13:27

A betegség keresztülhúzta Péntek Martin számításait

A hétvégi, székelyföldi bokszgálán két, fehérvári bunyós lépett szorítóba. A 60 kg-os Kiliti Tamás a profiknál pontozással nyert, az amatőröknél Péntek Martin ugyanígy vesztett.

Horog László

Balról Horváth Péter erőnléti edző, Péntek Martin és Janni Gogolak

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Kiliti Tamás zsinórban kilencedik mérkőzését is megnyerte, ezúttal pontozással. Két hete a fehérvári belvárosban bonyolított rendezvényen a szerb Marko Pavlovicsot fél perc alatt ütötte ki, ezúttal a bosnyák Luka Veljovics lényegesen nagyobb kihívást jelentett. Kiliti végigbokszolta mind a hat menetet, megérdemelt győzelmet aratott.

-Kellett ez az összecsapás. A fehérvári mérkőzés után gyakorlatilag lendületből érkeztünk a csíki rendezvényre. Ezúttal testvérem, Kiliti Ferenc állt a ring mellett, amúgy az utóbbi időszakban Janni Gogolakkal, valamint Horváth Péter erőnléti edzővel dolgozom, utóbbi itt volt velem a stáb tagjaként. Horváthtal arról beszéltünk, az összes, közel tíz mérkőzésem közöl ez volt az egyik legnehezebb, a feladatot jól oldottuk meg. Erős ellenféllel találkoztam, végig összefogottan bunyóztam, a menetek között is koncentrált maradtam. A korábbi sérülések után úgy gondolom, fizikálisan már rendben vagyok, bár volt két, erős holtpontom. A második közepén lekönyökölt, nem hallottam az egyik fülemre, bár nem volt szép megmozdulás, szerintem szándékos sem. A negyedik közepén „megcsípett”, jól eltalált testütést vitt be, amit utána egy percig éreztem, aztán elmúlt. Úgy érzem, a Janni Gogolakkal tanult új dolgok működnek, valamint a testvéremmel jó volt újra együtt dolgozni, ismét visszajöttek a korábban begyakorolt dolgok. Talán ez volt a legjobban sikerült felkészülésem. Azt tudtam, az ellenfelem nem fog kiütni, én sem feltétlenül törekedtem erre, arra gondoltam, nem árt, ha minél több időt töltök a szorítóban. Januárban kezdjük a felkészülést – közölte Kiliti Tamás.

A 18 esztendős Péntek Martin vívta az utolsó amatőr mérkőzést a profik találkozóit megelőzően. Szeredai ellenfele, Bartók Zsolt pontozással nyert, megérdemelten.

- Összességében volt rossz meccs. Sajnos az utolsó egy hónapban nem tudtam megfelelően készülni, emiatt következett be az utolsó két vereség, Fehérváron Lázi Levente, itt Bartók ellen. Ezúttal nem voltam elég jó erőállapotban, ami befolyásolta a végeredményt. Technikailag nem volt gond, az ütőtávolságokat megtaláltam, azonban a végére kondi tekintetében elfogytam. Az utóbbi időszakban nem tudtam rendesen készülni, egy hétig lázas voltam, rossz közérzettel, nagyon legyengültem. A győzelemhez többet kellett volna ütnöm, ami most nem sikerült. Tanulságos heteken vagyok túl, januárban kezdem a munkát Fehérváron. A jövő évem jobb lesz, mint az idei legvége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában