Röplabda

2023.11.11. 17:32

Továbbra is makulátlan mérleggel

A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda csapata ötödik alkalommal lépett pályára a bajnokságban, és sorrendben az ötödik győzelmét szerezte meg úgy, hogy a korábbiakhoz hasonlóan szettveszteség nélkül hozta le a mérkőzést, ezúttal a MEAFC-Miskolc ellen.

Káldor András

Pesti Marcell (a labdával) ismét a MÁV Előre-Foxconn erőssége volt

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc 3:0 (22, 14, 20)
Székesfehérvár, 104 néző
Vezette: Mezőffy Zsolt, Bibók Ferenc
MÁV Előre-Foxconn: Szabó V. 4, Eke 3, Koci 3, Tomanóczy B. 2, Pesti 13, Sebestyén 2. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Boa 6, Janke 8, Fazekas 5, Dileo 1, Péter A., Szávai 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MEAFC-Miskolc: Fenyvesi 9, Szabó P. 1, Komlósi 10, Kanellopoulos, Árva 7, Csizmadia 4. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Kozsla 1. Vezetőedző: Bagó László.

Az első szettben ráijesztett házigazdáira a MEAFC-Miskolc, mivel vezettek 10:8-ra, és 12:10-re is, és Pesti Marcell fordítása után fokozatosan növelve, illetve megtartva előnyüket nyertek.
A második játszmában már 5:5-ig tartotta a lépést az avasi csapat, ezt követően már csak a Loki uralta a játékot. Ebben az etapban Dávid Zoltán vezetőedző – tekintettel a jövő hét erőltetett menetére – beküldte Szentesi Bálinteo, Tomás Dileot, Christian Jankét, Boa Szabolcsot és Szávai Károlyt. Mint arról már korábban beszámoltunk keddtől három napon át a VOK-ban kerül sor a MEVZA Kupa sorozatának 1. fordulójára, amelyben három mérkőzést játszanak majd a kék-fehérek szlovák, illetve horvát csapatokkal.
A harmadik játékrészben már az elején magához ragadta a kezdeményezést a fehérvári gárda, sok teret nem engedve ellenfelének, és 20 perc alatt lezárt a szettet és az összecsapást.  

A magyar bajnokság küzdelmeiben a MÁV Előre Foxconn számára most kéthetes szünet következik a már említett jövő heti megmérettetések, valamint a november 21-én Tatabányán sorra kerülő CEV Challenge Cup mérkőzés miatt.

- Okosan ki kell használnunk ezeket a mérkőzéseket, mert nagyon nagy lesz a terhelés a következő hetekben és az egész szezonban. Az a legfontosabb, hogy olyanok is minél több játéklehetőséget kapjanak, akik nem sokat játszanak, mert a későbbiekben mindenkire szükség lenne. Szeretném, ha meg is ragadnák ezeket az alkalmakat, hogy pályán tudjanak ragadni akár későbbi meccs szituációkban is. – hangsúlyozta Dávid Zoltán a fehérváriak vezetőedzője a találkozó után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában