Méretes pofonok a belvárosban

2023.11.24. 16:56

Öt ütközetre kerül sor a szombat esti, koronázóvárosi bunyógálán

Egy évvel ezelőtt már szervezett hasonló gálát a Kiliti Promotions a fehérvári belváros előkelő szállodájában. Ezúttal öt mérkőzésre kerül sor az eseményen.

Horog László

A fehérvári Péntek Martin (balra) és edzője, Gogolák János természetesen várja a szombat esti, székesfehérvári gálát

Fotó: Horog László / FMH

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt már zuhogtak a pofonok a Magyar Király Hotelben, a kupolateremben felállított ringben püfölték egymást az öklözők. Ezúttal is komoly csaták várhatóak, a hivatalos mérlegelés pénteken délután lezajlott a szombati esemény helyszínén. Az immár nyolcadszor megrendezésre kerülő Vass nemzetközi Ökölvívó Gálán a kapukat 18 órakor nyitják, az első ütközetre egy órával később kerül sor. A rendezvényre a jegyek már hetekkel ezelőtt, elővételben elkeltek, az egy évvel ezelőtti, valamint a szeptemberi, fővárosi rendezvényhez – amit egy ötcsillagos hotelben tartottak – hasonlóan az elegancia ezúttal is kötelező. A férfiak öltönyben és nyakkendőben – szmoking és frakk lehetséges –, a hölgyek pedig koktélruhában érkeznek. A korábban, a hasonló, hazai bunyós eseményeken megszokott tréningruhás megjelenés csak a fellépő sportolóknak és a ringben segítő stábtagoknak megengedett.

Az első mérkőzésen a legutóbbi, budapesti gálán megkezdett úton halad a tatabányai mérnök, Beck Tamás, aki a „The Ring” névre hallgató ütközetben ezúttal Komóczi Gáborral csatázik, a cél az, hogy az üzleti élet szereplői kesztyűt húzzanak, igyekezzenek megszerettetni és megismertetni az ökölvívás szebbik oldalát a környezetükkel. A folytatásban a tervek szerint négyszer három percet tölt a szorítóban a fehérvári Péntek Martin és a Berki-istállóhoz tartozó Lázi Levente. Utóbbi, a 25 éves, borsodi születésű – ám évek óta a fővárosban élő – öklöző tizenegy hónapja kezdte komolyan az ökölvívást, első mérkőzését vívja ezúttal. Koronázóvárosi riválisa, a 18 éves, rendkívül tehetséges Péntek Martin harmadik meccsét vívja a profik között, előzőleg a szerb Mirko Jovanoviccsal, valamint Gazsó Márkkal harcolt a kötelek között, utóbbi nem volt hivatalos összecsapás, az elsőt technikai K.O.-val megnyerte. A győri, 48 éves Hiba Sándor utolsó meccsére készül a komárnói Bölcskei Csaba ellen, aki rendszeres szereplője a hazai gáláknak. A meccset tíz menetesre tervezik, a tét a nagyközépsúlyú magyar bajnoki öv. 

A negyedik párban következik a fél éves kihagyás után ezúttal visszatérő, hét győztes meccset számláló székesfehérvári Kiliti Tamás, aki a nem túl jó mérleggel rendelkező szerb Marko Pavloviccsal méri össze erejét, 60 kg-ban, hat menetben. A főmeccset a magyar bajnoki övért a 28 esztendős Berki Ferenc Jr és a 33 éves Krämer Péter vívja, középsúlyban, tehát 72 kg-ban. Természetesen mindketten diadalra készülnek, meggyőződéssel vallják, a meccs után az ő kezüket emeli magasba a mérkőzésvezető.

-Fájdalmat, könnyeket és vért várok. A szeptember eleji, budapesti gálán kiütéssel nyertem, azóta is edzem folyamatosan, bízom a győzelemben. Többször kesztyűztünk már Péterrel, talán háromszor, vagy négyszer edzettünk közösen az elmúlt években, úgy gondolom, megoldom a feladatot – közölte a mérlegelés után Ifjabb Berki Ferenc.

Hasonló elképzelésekkel várja a randevút riválisa is. „Nézőként, vendégként ott voltam a legutóbbi gálán, amikor Berki kiütötte argentin ellenfelét a harmadik menetben. Utána felhívott a színpadra, jelezte, a következő ütközetet velem képzeli el. Állok elébe, szerintem jó meccset vívunk, képzett, jó bunyós, tisztelem az eredményeit, de úgy gondolom, jobb vagyok nála, amit a szorítóban is bizonyítok majd. Gyorsabb, ügyesebb, technikásabb leszek. Legutóbb Londonban bunyóztam egy helyi sráccal, hat menetben kikaptam, ellenfelem szűken elvitt minden menetet, jobb volt nálam. Úgy érzem, ezúttal én kerülök ki győztesen a küzdelemből” – mondta Krämer Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában