Villanyfényes meccset vívtak az MTK-val

2023.11.18. 21:33

Négy gólt kapott a Vidi

Az MTK Budapest igazolta a papírformát és magabiztosan győzte le a Fehérvár FC női labdarúgócsapatát a Simple Női Liga 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

A kékmezes MTK uralta a játékot, Farkas Gerda (balra) és a Vidi küzdelme nem ért pontot

Forrás: MTK Budapest

MTK Budapest-Fehérvár FC 4-0 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Alafi Beatrix (Vinter-Gecsei, Dobos)

MTK Budapest: Erős - László, Bokor, Palama, Pataki - Barkóczi, Farádi-Szabó, Zágor - Murár (Legendás 62.), Siklér (Voila 68.), Dubuc.  Vezetőedző: Makrai László

Fehérvár FC: Németh - Szabó Bernadett, Romanoczki, Jánosi, Simon - Farkas, Szabó Emese (Tóth 75.), Földvári (Balla 87.), Bognár (Szombati 87.), Kántor (Mihályi 68.) - Kozma (Bors 68.). Vezetőedző: Andorka Péter

Gól: Dubuc (10., 76.), Palama (12.), Zágor (66.)

Az utóbbi hét bajnoki mérkőzését megnyerő MTK Budapest annak ellenére is esélyesként várta a Fehérvár FC elleni összecsapást szombat este, hogy több játékosát is nélkülöznie kellett sérülés miatt. A Vidi már a szezon eleje óta bajlódik azzal, hogy nincs olyan két egymást követő meccs, hogy ugyanabban az összeállításban tudna játszani. Meghatározó játékosait kénytelen nélkülözni.

Az MTK már a tizedik percben megszerezte a vezetést, Murár bal oldali szögletét Lily Dubuc fejelte a jobb sarokba, 1-0. Még két perc sem telt el, s már meg is duplázták előnyüket a kék-fehérek a villanyfényes találkozón: egy újabb szöglet után Maria Palama volt közelről eredményes, 2-0. A pontrúgások levédekezése nehezen ment a fehérvári lányoknak, s nem volt szerencséjük akkor sem, ha ők veszélyeztettek. A 28. minutumban Szabó Bernadett 17 méterről, balról végzett el szabadrúgást, a veszélyesen csapódó labdát Erős kiöklözte a léc alól. 

A második játékrészben is dominált az MTK, szinte állandóan a hazaiak lábán táncolt a labda. A 65. percben Barkóczi lapos lövését védte a Terestyényi Annát pótló Németh Noémi, de a labdát nem sikerült kihozni a védőzónából, Zágor Bernadett a bal sarokba lőtt, 3-0. Nem sokkal később Bognár bombázott 22 méterről a szépítés reményében, Erős fogta azonban a fehérvári próbálkozást. Egy perccel később Zágor kísérletét Németh védte, de a 76. percben nem tudta megbabonázni Dubucot, aki elpöckölte mellette a labdát, 4-0.

A Fehérvár FC női együttese továbbra is a tabella 11. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában