Röplabda

2023.11.25. 21:06

Legyőzték a sereghajtó

A női röplabda Extraliga 6. fordulójában a MÁV Előre-Foxconn csapata jobban koncentrált a befejezéseknél, mint a DVTK Ongropack, és megérdemelt győzelmet aratott.

Káldor András

Vezsenyi Adrienn (1) labdáját próbálják a vendégek blokkolni

Fotó: A klub

MÁV Előre-Foxconn – DVTK Ongropack 3:0 (22, 17, 23)

Székesfehérvár, 80 néző
Vezette: Kiss Zoltán Attila, Bátkai Katona Ágnes

MÁV Előre-Foxconn: Michalewicz, Matos 5, Andersson 10, Dvoracek 14, Pallag 6, Orosz 8. Csere: Tóth J. (liberó), Király-Tálas 6, Vezsenyi 3, Markovic 3. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
DVTK Ongropack: Skoric 12, Horváth L., Jovanović 9, Egri K. 9, Prosvirina 8, Einarsdóttir 3. Csere: Kundrák (liberó), Kiss E. 1, Hegyi, Kalmár, Egri B. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A tabella sereghajtója ellen nagyszerű lehetőségnek kínálkozott, hogy a kék-fehérek önbizalmat merítsenek a közelgő rangadóikra. A vendéglátók ennek megfelelően erős kezdő hatossal álltak fel, egyedül a liberó pozícióban lehetett némi hiányérzet, ahol a sérülések miatt kényszerből továbbra is Tóth Jázmin szerepelt. 

Az első szett kifejezetten szorosan alakult, egy-kék pontnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani a Loki. Sőt 15:15 után átvette a vezetést a borsodi együttes, és a végjátékban még arra is volt esélye, hogy részsikert érjen el. Azonban 22:22 után megrázta magát a fehérvári együttes, és Maia Dvoracek és Matos Massiel révén behúzta a játszmát.
A második etapban sem adták olcsón a bőrüket a piros-fehérek, rettentően igyekeztek, és megint csak szoros volt a párharc egészen 14-ig. Ezt követően nagyon jókor jöttek Dvoracek pontjai, valamint Király-Tálas Zsuzsanna két ász-nyitása, mert innentől egyenes út vezetett az újabb szett győzelemig.
A harmadik játszma megint rendkívül kiélezett küzdelmet hozott. 22-22-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ezután lépett a gázra a MÁV Előre-Foxconn és Josipa Markovic, mellett Isa Veronica Andersson hathatós közreműködésének köszönhetően az idény során először három szettben megnyerték az összecsapást.  
- Fontos mérkőzés volt ez az önbizalmunk növelése szempontjából. Nehéz hét áll mögöttünk, de keményen dolgozunk, és bíznunk kell a folyamatban. Örülök, hogy ma minden egészséges játékosunk pályára léphetett, és így többféle felállást is tesztelhettünk. Talán nem ezen az összecsapáson játszottunk a leginkább szemet gyönyörködtetően, de a lényeg, hogy győzni tudtunk, ráadásul idén először 3-0-ra. – fogalmazott a találkozó után a fehérváriak szakvezetője, Lukasz Przybylak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában