Nem Orbán Adriánnal bokszol

2023.11.22. 17:40

Kiliti Tamás a szerb Marko Pavlovics ellen tér vissza

Szombaton este rendezi újabb, nemzetközi bokszgálát a Kiliti Promotions a koronázóvárosban. Kiliti Tamás a 60 kg-os súlycsoportban szerb ellenféllel találkozik.

Horog László

Kiliti Tamás egyik szurkolójának karjaiban a márciusi győzelem után, a fehérvári MKOSZ-teremben

Fotó: Horog László / FMH

Kilenc hónap elteltével lép ismét ringbe a 28 esztendős Kiliti Tamás, a fehérvári bunyós utoljára március 13-án, szintén a koronázóvárosban lépett kötelek közé, hat menetben, pontozással verte a tanzán Baina Omary Mazolát, aki egyáltalán nem volt mazsola, remekül küzdött a ringben. A meccs után Kiliti akár a közeljövőben világbajnoki övért rendezendő meccset, Egyesült Államokban sorra kerülő összecsapást is vizionált a folytatás kapcsán, azonban sérülések miatt a későbbiekben nem húzott kesztyűt, kihagyta a májusi, Várpalotán, a Thury-várban rendezett gálát, majd a szeptemberi eleji, fővárosi eseményt, valamint múlt hétvégén a Komárnóban rendezett – testvére, Kiliti Ferenc promoterként működött közre – küzdősport gálát is. Azonban szombat este, a Magyar Királyban sorra kerülő rendezvényen ismét kesztyűt húz a hét győzelemmel rendelkező – ötször kiütéssel győzedelmeskedő - sportoló. Az eredeti tervek szerint Orbán Adriánnal harcolt volna, azonban ellenfele ezúttal egy szerb bunyós, a 31 éves Marko Pavlovic lesz.

-Immár teljes értékű edzésmunkát végzek, úgy gondolom, jól halad a felkészülésem a hétvégi gálára. Az edzéseimet Janni Gogolak irányítja, aki jelenleg Kislángon él. Tizenöt éven át edzősködött külföldön, tíz esztendőn át dolgozott az Egyesült Államokban, hármat Angliában és kettőt Írországban töltött. Harmonikus az együttműködésünk. A szombati, fehérvári rendezvényen egy szerb öklözővel találkozom, ugyanis Orbán Adrián lemondta a részvételt. Marko Pavlovic amatőrként képviselte hazája válogatottját, rutinos bunyós, nálam magasabb. Láttam meccsét videón, kellemetlen ellenfélnek ígérkezik. Ahogy észrevettem, a nyomást nem igazán bírja, teljesen egyértelmű, végig erőszakosnak kell lennem az összecsapáson. Győzelemre készülök – közölte Kiliti Tamás.

A szintén 28 éves Berki Ferenc Jr. címmeccsen bizonyíthat, húsz mérkőzése közül 18 alkalommal győzött, hétszer kiütéssel, egyszer kapott ki pontozással, valamint egyszer végzett döntetlenre, májusban, Várpalotán, a jól harcoló venezuelai születésű, évek óta Spanyolországban élő Melbyn Hernandez ellen. Édesapja, egyben edzője szerint fiának kellett volna adni a mérkőzést, szerinte a pontozók hibáztak, de ezen már nem rágódnak, minden idegszálukkal a szombati csatára készülnek. Berki ellenfele ezúttal a budapesti, Kispapó becenévvel illetett, 33 esztendős Krämer Péter lesz a középsúlyú profi magyar bajnoki övért, a találkozót tíz menetesre tervezik. A 48 éves, győri Hiba Sándor ezúttal búcsúzik az ökölvívástól 60 kg-ban, Bölcskei Csaba ellen, a tét a nemzetközi magyar bajnoki öv, nagyközépsúlyban. A fehérvári Péntek Martin a Berkivel tréningező, fővárosi Lázi Leventével csatázik, valamint a folytatódik a The Ring névre hallgató kihívás, amely kora ősszel, a budapesti gálán vette kezdetét.

Üzletemberek lépnek szorítóba, hogy az ökölvívást népszerűsítsék. Legutóbb – bár ez a ringben nem látszott – két, nagyszerű barát, Csikós Gergely és Tőrös Ádám osztotta egymásnak a pofonokat, valamint szorítóba lépett a tatabányai mérnök, Beck Tamás is, aki a hirtelen beugró, fehérvári Pajor Patrikkal mérte össze erejét. Beck ezúttal Komóczi Gáborral harcol a kötelek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában