Röplabda

2023.11.24. 11:09

Kettős meccs a VOK-ban

A MÁV Előre-Foxconn női és férfi Extraligás röplabda csapatai egyaránt hazai pályán lépnek parkettre szombaton. Az idei bajnoki küzdelmekben még veretlen, és játszmát sem veszítő férfiak 14 órakor fogadják a Vidux-Szegedi RSE együttesét, míg a nők az élvonalban először találkoznak 18 órakor a DVTK Ongropack csapatával.

Káldor András

A dominikai Massiel Matos pontjaira nagy szüksége lesz a Lokinak

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A MÁV Előre-Foxconn férfi csapata az utóbbi két hétben négy nemzetközi mérkőzést játszott le, sikerrel. A MEVZA Közép-európai Liga alapszakaszának székesfehérvári tornáján mindhárom ellenfelüket 3:1-re legyőzték, majd kedden a harmadik számú európai kupában, a CEV Challenge Kupában is felülkerekedtek 3:2-re, nagy csatában a svájci Volley Näfels együttesén.
Nem volt könnyű dolguk ezen az összecsapáson Dávid Zoltán vezetőedző tanítványainak, mert a légiósokkal teletűzdelt ellenfelük az utolsó szettig foggal-körömmel küzdött a győzelemért.

- Várható volt, hogy kijön a fiúkon a fáradtság a múlt heti MEVZA mérkőzések után. Lehoztunk egy hét alatt négy nemzetközi meccset, ami nem kis színvonal. Az első szettet simán vittük, aztán sikerült elaltatniuk minket. Nagyon kellemetlen játékstílust játszottak, és egy kicsit elvesztettük az önbizalmunkat. Viszont hatalmas pozitívum, hogy a semmiből felálltunk és megnyertük ezt az összecsapást. – fogalmazott Dávid Zoltán.
Mindenesetre szombati ellenfelük, a Vidux-Szegedi RSE, amely a meglehetősen felforgatott tabella 8. helyén áll eddig idegenben egyszer tudott győzni, a DEAC otthonában, és legutóbb hazai pályán vesztett a MAFC-BME ellen, amelyet néhány nappal korábban a Magyar Kupában térdre kényszerített.

Jelen állás szerint az is meglepetést okozna, ha a Tisza-partiak szettet tudnának rabolni a VOK-ban.   
A MÁV Előre-Foxconn női csapata az Extraliga alapszakaszának előző játéknapján, két hete a bajnoki címvédő Vasas Óbuda elleni összecsapáson elvesztette veretlenségét (1:3), most pedig az öt forduló után nyeretlen DVTK Ongropack gárdájával szemben javíthatnak. Az élvonalban először csapnak össze a felek, mivel a fehérváriak abban a szezonban jutottak fel az Extraligába, amikor a DVTK kiesett a legmagasabb osztályból. Így közös múltnak pusztán a nyáron lejátszott fehérvári edzőmeccsük tekinthető, amikor a megállapodás alapján lejátszott négy szettből álló mérkőzés minden játszmáját a kék-fehérek nyerték.    


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában