Röplabda

2023.11.14. 19:14

Győzelemmel nyitott a Loki (galéria)

A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda csapata a MEVZA Közép-európai Ligában egyedüli magyar együttesként képviseli hazánkat, és a VOK-ban megrendezésre kerülő 1. körben elsőként a kétszeres szlovák címvédő, a Rieker UJS Komárnoval mérkőzött, és kőkemény összecsapáson megőrizte idei veretlenségét.

Káldor András

A remekül játszó Szabó Vilmos (1) és Tomanóczy Bálint (6) közösen blokkolta Frantisek Ogurcak labdáját

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre-Foxconn - Rieker UJS Komárno 3:1 (17, -23, 23, 23)
Székesfehérvár, 150 néző
Vezette: Bernard Valentar, Marko Rozej (szlovénok).
MÁV Előre-Foxconn: Szabó V. 4, Eke 2, Koci 30, Tomanóczy B. 1, Pesti 16, Janke 18. Csere: Takács M. (liberó), Ambrus 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Rieker UJS Komárno: Lam 11, Kohút 11, Mlynarcik 28, Kasperkevic, Macuha 8, Ogurcak 11. Csere: Krajco (liberó), Kudra, Százvai, Forró, Gergely, Hanúsek 1. Vezetőedző: Richard Vlkolinský.

Az első szettben még ismerkedett a szlovák csapat a körülményekkel, és ezt szépen ki is használta a Loki, Redjo Koci és Christian Janke vezérletével hozták a rész győzelmet. A második etapban már jóval szorosabb volt, itt már 15:16-nál, először a meccsen előnyhöz jutott a Komárno, és rendesen megizzasztotta a házigazdákat. A harmadik játszmában végig szoros volt a küzdelem, de több labdamenetnél is hiányzott a kellő koncentráció a fehérváriaknál, és nem tudták lezárni a párharcot. A negyedik játékrész is igen kemény csatát hozott, végig egy-két pont volt a különbség, hol a MÁV Előrének, hol a Komárnónak. 17:17 után hagyta faképnél ellenfelét a Loki, bár a végén, kis híján egyenlítettek a vendégek, de Janke bombája utat talált, és győzött a MÁV Előre-Foxconn.

- Megmondtam a fiúknak még a mérkőzés előtt, hogy az ellenfél keretét rendkívül rutinos játékosok alkotják. Tudtuk, hogyha hibázunk, azt ők kőkeményen meg fogják bosszulni. Viszont abban is biztosak voltunk, ha a mérkőzés 4-5 szettre elnyúlik, akkor mi fogunk győzni, mert az állóképességünk sokkal jobb. – értékelt Dávid Zoltán a találkozó után.  

A szerdai, második játéknapon a 15 órától a MÁV Előre-Foxconn a szlovák TJ Spartak MYJAVA ellen lép pályára, szintén a Videoton Oktatási Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában