Egy fordulót tavasszal rendeznek

2023.11.17. 18:08

Félidőben a vármegyei kispályás bajnokság küzdelmei

Véget értek az őszi szezon küzdelmei a vármegyei kispályás futballbajnokságban. A Közép-csoportban egy fordulót átvittek a tavaszi félszezonra.

Horog László

A 2022-23-as, megyei kispályás bajnokság döntőjét a Balinka-Mecsér csapata nyerte

Fotó: Horog László/FMH

Immár negyedik idényüket kezdték a megyei kispályás futballbajnokságban érintett egyesületek. Először 2020 kora őszén, a pandémia ugyan nem legnehezebb, de a második hullám miatt nem is könnyű időszakában indultak a küzdelmek, a nehézségeket komoly összefogással sikerült átvészelniük. Maradtak el meccsek, több fordulót később pótoltak. Az első döntőt Úrhida együttese nyerte 2021 májusában, minden finálénak a Fehérvár FC műfüves centruma adott otthont. Egy évvel később Perkáta végzett az élen, a tavasszal pedig Balinka-Mecsér bizonyult a legjobbnak. A szezonok őszi-tavaszi rendszerben zajlanak, ezúttal 14 csapat nevezett, az Északi-csoportban 5, középen 4, a Déli-csoportban pedig 5 csapat verseng a sorozatban. Az összes település rendez egy fordulót, mindegyik csoportból az első két helyezett kerül a júniusi fináléba, ahol mindenki játszik mindenkivel.

Az északi ötösben a címvédő Balinka-Mecsér vezeti ezúttal is a táblázatot, 12 meccs után 9 győzelemmel, 1 vereséggel és 2 döntetlennel, 28 ponttal. Mögöttük az Óbarok következik 8-2-2-es mérleggel és 26 ponttal, a Bicske (7-2-3) 23 pontos, a Nagyveleg (2-2-8) 8 egységet termelt, míg a tabellát záró Gánt nem szerzett győzelmet (0-1-11), 1 pontot számlál.

A középső csoportban négy gárda vette fel a küzdelmet, a 2022-es bajnok Perkáta 9 meccs után 8 győzelmet és egy vereséget számlál, nem végeztek döntetlenre, 24 ponttal rendelkeznek. A Lovasberény (5-1-3) 16 pontos, a Csősz (3-2-4) eddig 11 pontot szerzett, a sort a Nadap zárja (0-1-8), 1 ponttal, egyetlen döntetlenjüknek köszönhetően.

Délen a korábbi években rendszeresen finalista Mezőkomárom 12 meccs után (7-3-2) 24 ponttal vezeti az ötösét, mögöttük a Cece következik (5-4-3) öt pont hátránnyal, 19 egységgel, a Sáregres (5-3-4) 18 pontos, az Alsószentiván (4-4-4) 16 pontot szorgoskodott össze az őszi mérkőzéseken, a sort a Vajta gárdája zárja (2-0-10), 2 ponttal.

- A célunk továbbra is az, hogy minél többen rúgják a labdát Fejérben. A kispályás bajnokságunkban szereplő településeken mindenütt volt korábban nagypályás futball, versenyszerű körülmények között, azonban különböző okok miatt az elmúlt évtizedekben a foci eltűnt a falvakból, kisvárosokból. A kezdeményezésünknek köszönhetően az utóbbi években többen neveztek a mi bajnokságunkba, majd több helyen úgy gondolták, visszatérnek a nagypályás vérkeringésbe. Ez számunkra komoly sikerélmény, fontos, hogy sikerült beintegrálnunk településeket a vármegyei bajnokságok különböző osztályaiba. Az őszi küzdelmek ezúttal is rendben lezajlottak, a Közép-csoportban egy fordulót a tavasszal pótolnak, Nadap lesz a rendező – közölte Schneider Béla ötletgazda, az FVLSZ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában